Пет и по сати трајало испитивање Милинића

Гордан Милинић, бивши амбасадор БиХ у Русији испитан је данас у Тужилаштву БиХ, а испитивање је трајало више од пет и по сати.

Босна и Херцеговина 30.09.2015 | 16:02
Пет и по сати трајало испитивање Милинића

Милић је новинарима након давања исказа рекао да Тужилаштво озбиљно ради свој посао и да ће испитивање бити настављено и сутра.

Казао је да бањалучко правосуђе није хтјело да га саслуша као свједока у поступку.

Он је рекао да о детаљима не може да говори, јер је то у интересу истраге.

Упитан да каже да ли је већ раније покушавао да истражним органима понуди своја сазнања о корпуцији, Милинић је рекао да „до ових избора није било могуће ништа рећи у Републици Српској“.

„Никаквог ту начина није било да се било шта каже. Видите ли какви су овдје медији. Ја им пошаљем документе да сам раздужио све материјале, сва возила, све у Москви, а они и даље говоре да Милинић није раздужио опрему, рекао је Милинић, те се запитао како је могао у таквој атмосфери било шта рећи.

Упитан да ли ће бити још свједока испитаних у овом случају, Милинић је рекао да вјероватно хоће, али да не може ништа више рећи.

Милинић даје исказ поводом своје изјаве у јавности да је предсједник Републике Српске Милорад Додик од једног руског инвеститора узео килограм злата који је присвојио за себе.

Додик је те оптужбе одбацио и назвао их рециклираним лажима које се стално понављају и позвао правосуђе да истрагу доведе до краја.