ЛШ: Преокрет Барсе, БАТЕ срушио Рому, петарда Бајерна...!

Друго коло у Лиги шампиона обележио је ватромет голова. Помало неочекивани резултати били су главни акценат изузетно узбудљиве вечери у којој су и српски интернационалци имали веома запажену улогу. Пре свих Филип Младеновић који је био најзаслужнији за тријумф БАТЕ-а против Роме (3:2). Осим БАТЕ-а вече је обележио и Бајерн који је декласирао Динамо из загреба са нова три гола Роберта Левандовског док су горке пилиле попили и вечити ривали Жозе Мурињо и Арсен Венгер. "Специјални" је са Челсијем изгубио на "Драгау" у Порту, а Венгер код куће и то од Олимпијакоса!

Фудбал 29.09.2015 | 23:15
ЛШ: Преокрет Барсе, БАТЕ срушио Рому, петарда Бајерна...!

Е група: Барса се исчупала без Месија, чудесно вече Младеновића

Стара тврдња да Барселона није иста са Месијем и без њега у тиму, показала се на делу још једном. Првак Шпаније се без повређеног Аргентинца силно мучио са сјајно организованим Немцима који су одолевали све до последњих десетак минута. Ипак, бодови су легли на конто Барселоне.

Гости из Леверкузена успели су да поведу у 22. минуту и то после корнера. Хакан Чалханоглу је извео корнер на прву стативу, а Киријакос Пападопулос искористио лошу поставку одбране Барселоне да ударцем главом спроведе лопту у мрежу.

Барселона је до изједначења стигла у 80. минуту. Серђи Роберто је после лопте коју је одбио Бернд Лено из непосредне близине гола убацио лопту у мрежу Бајера. Био је то сигнал Каталонцима да крену још офанзивније, после сјајне акције Мунира по десној страни, Луис Суарез је упутио фантастичан ударац и тако донео резултатски преокрет и силно одушевљење навијачима на “Камп Ноу”.

С друге стране у “Борисов арени” блистао је бивши играч Црвене звезде Филип Младеновић. Иако игра по левом боку показао је да има сјајан осећај за гол, два пута је затресао мрежу Роме и пружио огроман допринос победи БАТЕ-а, у чијем дресу је играо и Немања Милуновић.

Игор Стасевич је у осмом минуту донео предност домаћину, а онда је четири минита касније Филип Младеновић ударцем са тридесетак метара ухватио на спавању голмана Римљана Војићеха Шћешњег. Утисак је да је то била слаба поставка бившег чувара мреже Арсенала који је очекивао центаршут, а Младеновић је упутио директан ударац на гол и изненандио га.

Младеновић је био у центру пажње и на истеку 30. минута. Тада се сјајно убацио пред гол искравши се пажњи одбране Италијана, са седам метара искоса са леве стране упутио је шут под пречку. Италијани су додали гас у другом делу и смањили на 3:1 преко Жервиња у 66. минуту. Права драма уследила је када је Ториосидис у 82. минуту затресао мрежу Белоруса, али нису успели да стигну до трећег гола и тако остају са свега једним освојеним бодом после две утакмице.

Група Ф: Венгер шокиран, Бајерн демолирао Динамо

Шокантно вече на “Емирејтсу”! Арсенал је поражен пред својим навијачима од Олимпијакоса, који се тако искупио за пораз у првом колу од Бајерна.

Грци су дошли до предности у 33. минуту. Фелипе Пардо је шутирао са ивице казненог простора, лопта је на путу ка голу “тобџија” закачила неког и променила смер, тако да Давид Оспина није имао шансе да реагује боље и заустави ударац.

Недуго затим, Арсенал је изједначио и то преко Теа Волкота. Искоса са леве стране је шутирао, била је то слаба интервенција чувара мреже гр;ке екипе, али Атињани су на полувреме ипак отишли са предношћу. Овог пута грешку је направио голман Арсенала Давид Оспина, који је после центаршута Константиноса Фортунитиса из корнера испустио лопту преко гол црте, и тако омогућио Грцима да по други пут поведу.

Енглези су успели да изједначе у 66. минуту. Тео Волкот је упутио сјајан центаршут, право на главу Алексиса Санчеза којем није било тешко да савлада голмана Олимпијакоса Хименеза, али је радост домаћина трајала свега минут. Буквално већ у наредном нападу Финбогасон се сјајно снашао пред голом “тобџија” и лопту сместио у мрежу Оспине поставивши тако коначан резултат.

С друге стране у Минхену, нова убедљива победа Бајерна. Шампион Немачке се буквално поиграо са Динамом из Загреба, а изабраници Пепа Гвардиоле су сав посао завршили буквално после 28 минута.

Даглас Кошта је донео предност Бајерну у 13. минуту да би Роберт Левандовски, који се недавно прославио са пет голова у року од девет минута против Волфсбурга, на пас Тијага Алкантаре после кардиналне грешке у одбрани гостију, рутински матирао Едуарда.

Четири минута касније и Марио Геце је искористио успаваност одбране Загрепчана да затресе мрежу, да би у 28. минуту Левандовски, после корнера послао лопту под пречку. Лопта се одбила од исте и прешла је гол црту, што је сигнализирао и помоћни арбитар иза гола, па су Немци тако стигли до огромне предности.

Трећи гол на мечу и десети у последњих три меча, Роберт Левандовски је постигао у 55. минуту. Поново је асистирао Тијаго Алкантара, Пољак је приметио да је Едуардо истрчао и ефектним лоб ударцем повисио резултат на коначних 5:0.

Група Г: Мурињо изгбуио од својих, Рајковић немоћан пред Кијевљанима

Жозеу Мурињу и Челсију не иде сјајно у Премијер лиги, а чини се да ни у Лиги шампиона, без обзира на победу у првом колу, неће ићи лако. Бивши тим “специјалног”, Порто, са којим је 2004. освојио Лигу шампиона, повео је у 39. минуту.

Андре је искоса са леве стране прошао поред прилично статичних Бранислава Ивановића и Педра и потом поред Курта Зуме упутио ударац после којег су Португалци повели.

Челсију није требало дуго да изједначи. На истеку првог дела, Вилијан је маестрално извео слободан ударац, пребацио је зид и лопту сместио крај леве стативе гола Порта, али нови шок за Муриња уследио је већ на почетку другог дела.

После корнера који је извео Невеш, на првој стативи сјајно се снашао Маикон који је лопту главом упутио иза леђа Асмира Беговића. Бранислав Ивановић је имао шансу да изједначи у другом полувремену, али је његов ударац главом завршио покрај стативе. Немања Матић је на терен ушао у 73. минуту заменивши Рамиреша али није успео да донесе преокрет.

У Тел Авиву Макаби за којег је бранио Предраг Рајковић и за којег је такође играо Никола Митровић, поражен је од Динама из Кијева са 2:0. Гости из Украјине успели су да савладају Рајковића већ у четвртом минуту. Дерлис Гонзалез је сјајно спојио с лоптом Андреја Јармоленка који је утрчао иза леђа играча одбране Макабија и поред истрчалог Рајковића затресао мрежу.

Гости из Кијева су и на старту другог дела постигли погодак. Опет је Гонзалез био иницијатор акције, сада је асистирао Жуниору Мораешу који је искоса са леве стране упутио резантан ударац који репрезентативац Србије на голу Макабија није могао да заустави.

Група Х: Мажић одличан у Лиону, Зенит славио

Валенсија је однела бодове из Француске. Све је решено у првом полувремену, тачније у 42. минуту када је Софијан Феихули успео да крунише акцију шпанске екипе. Шутирао је са ивице казненог простора, а лопта се после његовог ударца од стативе одбила у мрежу Лиона, за којег је играо и искусни српски дефанзивац Милан Бишевац.

Најбољи српски судија Милорад Мажић није имао превише посла, утисак је да је добро обавио посао.

У Санкт Петербургу, првак Русије Зенит савладао је Гент са 2:1. Зенит је повео у 35. минуту преко Артема Дзјубе, али су Белгијанци на старту другог дела успели да изједначе. Томас Матон је после асистенције Свена Кумса постигао гол.

Руси су повели у 67. минуту преко Олега Шатова. У тиму Гента меч је веома добро одиграо повремени репрезентативац Стефан Митровић.

Лига шампиона:
Група Е:
Барселона – Бајер Леверкузен 2:1
(Роберто 80, Суарес 82 – Пападопулос 22)
БАТЕ Борисов – Рома 3:2
(Сташевић 9, Младеновић 12, 30 – Жервињо 66, Торосидис 82)
Табела: Барселона 4 бода, Бајер 3 бода, БАТЕ 3, Рома 1

Група Ф:
Бајерн Минхен – Динамо Загреб 5:0
(Коста 13, Левандовски 21, 28, 55, Геце 25)
Арсенал – Олимпијакос 2:3
(Волкот 35, Санчес 66 – Пардо 33, Фортунис 40, Финбогасон 67)
Табела: Бајерн 6, Олимпијакос 3, Динамо 3, Арсенал 0

Група Г:
Макаби Тел Авив – Динамо Кијев 0:2
(Јармоленко 4, Мораеш 50)
Порто – Челси 2:1
(Андре 39, Мајкон 52 – Вилијан 45+2)
Табела: Динамо Кијев 4, Порто 4, Челси 3, Макаби 0

Група Х:
Лион – Валенсија 0:1
(Фегули 42)
Зенит – Гент 2:1
(Дзјуба 35, Шатов 67 – Матон 56)
Табела: Зенит 6, Валенсија 3, Лион 1, Гент 1

Коментари / 0

Оставите коментар