Трактори и краве у центру Отаве

Незадовољни канадски произвођачи млијека паркирали су тракторе у централном дијелу Отаве и извели су краве на главну улицу преко пута парламента у знак протеста због трговинских разговора за које сматрају да ће им нанијети штету.

Свијет 29.09.2015 | 21:55
Трактори и краве у центру Отаве

Канада је једна од 12 земаља из Пацифичког појаса која ће покушати да постигне трговински споразум ове седмице у Атланти.

САД, Нови Зеланд и Аустралија желе да Канада почне са укидањем система тарифа због којих су цијене на домаћем тржишту високе и увоз прескуп.

Пољопривредници сматрају да ће Канада бити "преплављена" јефтиним страним лијеком уколико буде укинут такозвани систем управљања. Аналитичари сматрају да би ово питање могло владајуће конзерватице коштати кључних гласова из руралних средина на изборима заказаним за 19. октобар.

Канадски премијер Стивен Харпер, који каже да Отава мора потписати предложени Споразум о слободној трговини или Транспацифичко партнерство, истакао је да ће његова земља бранити систем управљања али није објавио детаље које уступке мора извршити.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рима

29.09.2015 19:55

Ово се чак и римује :)

ОДГОВОРИТЕ