Први снимци руских авиона у Сирији

Француска ТФ1 објавила је снимке руских авиона на аеродрому у Латакији. На снимцима се виде авиони паркирани поред аеродрома и покривени зеленим покривачем.

Свијет 29.09.2015 | 20:33
Први снимци руских авиона у Сирији

Сирија је претходних дана добила нове борбене и извиђачке авионе из Русије за борбу против Исламске државе (ИС), навели су извори из сиријске војске.

"Наша авијација преузела је испоруку најмање пет борбених авиона из Москве, као и извиђачки авион који нам омогућава уочавање мете са великом прецизношћу", потврдио је високи сиријски званичник у изјави за агенцију АФП.

Исти извор је рекао да су авиони стигли прошлог петка у војну базу у сиријској провинцији Латакија, традиционалном упоришту режима сиријског председника Башара ал Асада.

Москва је такође испоручила софистицирану војну опрему за борбу против ИС, додао је исти извор.

Јуче је геенрал НАТО Филип Бридлов рекао је да је забринут због јачања руских војних снага у Сирији.

Бридлов је рекао да је Русија у Сирију послала много напредније оружје него оно које је потребно за борбу против Исламске државе, и то у циљу да заштити председника Башара ел Асада, пренео је АФП.

"Реч је о софистицираном противавионском оружју", рекао је Бридлов и навео да није видео припаднике Исламске државе који лете у авионима за чије су обарање потребне такве ракете.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рока

29.09.2015 19:42

Требало би питати Бридлова које орузје треба сирији слати.

ОДГОВОРИТЕ