Анализа: Тужан поглед у празан новчаник Партизана...

Буџет ни за кикирики! АБА лига почиње у четвртак, а црно-бели и даље не знају како ће да прегурају сезону са годишњим буџетом од 270.000 евра.

Кошарка 29.09.2015 | 23:00
Анализа: Тужан поглед у празан новчаник Партизана...

Партизан ће покушати да заврши такмичење с тренером почетником, управом на “службеном путу” и са двојицом афирмисаних играча. Немогућа мисија или нешто што је реално за годишњи буџет од 270.000 евра?

Крај прошле сезоне је најавио и многе проблеме, финансијске и организационе природе. И стручни и играчки кадар је значајно промењен. Предрага Даниловића је на челу клуба заменио двојац Никола Пековић - Мирослав Берић. Много је више помпе било око промене на клупи црно-белих. Душка Вујошевића заменио је неискусни Петар Божић, који јесте учио од тренерског вука, али је питање какве су његове могућности у новој улози.

Годишњи буџет актуелног вицешампиона Србије је “за кикирики”. У клуб су дошли Дејан Петров (Ветерник), Никола Копривица (Слобода) и Чедомир Витковац (Будућност), али тешко да се они могу означити као капитална појачања.

Још је већа недоумица да ли ће још неко доћи, да не говоримо о озбиљнијим кошаркашима. Поред ова три играча, првом погону су прикључени и јуниори, који нису ни сањали да ће имати тако значајну улогу ове сезоне. Подсећања ради, највеће појачање Црвене звезде, Софоклис Скорцанитис, има већу годишњу плату од буџета црно-белих.

Јасно је да ће у клубу покушати да изгурају ову сезону са постојећим играчким кадром - свесни да резултати неће доћи. Реално је да, када то увиде, доведу пет, шест играча на позајмицу, захваљујући доброј сарадњи са менаџерима. Касније ће дугове према њима морати да враћају. То је уосталом била пракса и код старог руководства.

“Парни ваљак” је прошле године имао реномиран и врло квалитетан тим, што се не може рећи за овај. Публика у “Пиониру” више неће гледати Миленка Тепића (ПАОК), Бориса Далоа (Антиб), Драгана Милосављевића (Алба), Милана Мачвана (Армани), Сашу Павловића (Панатинаикос) и Николу Милутинова (Олимпијакос). Лакши је посао набројати играче који су остали, што показује каква је ситуација у клубу. Верни црно-белим бојама су остали само Михајло Андрић, Вања Маринковић, Едо Мурић и Божо Ђумић. Премало за неку запаженију улогу у АБА лиги.

Резултати на припремама најбољи су показатељ немоћи, некада великог Партизана. Црно-бели су добили само ФМП, и то са 94:86, док су их преслишали Борац - 83:76, Панатинаикос - 66:56, Асвел - 79:53 и Шоле - 90:68. Партизан чак ни најватренији навијачи не виде у некој озбиљној улози, а камоли на местима која воде у плеј-оф.

Коментари / 0

Оставите коментар