Видео: Црвени или метак – судија потегао пиштољ!

Надреална сцена долази нам из Бразила – где је судија Габријел Мурта после напада и задобијених удараца извадио пиштољ како би се заштитио.

Фудбал 03.10.2015 | 19:00
Видео: Црвени или метак – судија потегао пиштољ!

Мурта, иначе полицајац по професији, ушао је у конфликт са играчима Амнтес де Боле, на мечу регионалне бразилске лиге, после чега је и физички нападнут, а недуго затим тренер гостију ушао је на терен захтевајући црвени картон за једног од противничких играча.

Инцидент се одиграо у Брумадињу протеклог викенда, у близи Бело Хоризонтеа, када су 'Љубавници лопте' – како у слободном преводу гласи име гостију – гостовали истоименом домаћину.

Арбитар је у моменту само отрчао у свлачионицу и вратио се са пиштољем, како би се 'обрачунао и заштитио од нападача', а могућу трагедију спречио је један од његових помоћника и један од голмана. Споменути двојац успео је да га наговори да врати пиштољ у свлачионицу.

Чим су га угледали како се враћа из тунела, играчи који су га напали разбежали су се по терену.

Све се на срећу завршило без већих последица, а Ђулијано Боцано, шеф Судијске организације државе Минас Жераис, огласио се убрзо после меча – рекавши да се Мурта осетио угроженим и да је због самоодбране одлучио да оде по ватрено оружје.

Ипак, Боцано је најавио и да ће судија на хитно психолошко тестирање, после ког ће му бити одређена суспензија или чак и доживотна забрана бављења арбитражом.

"Судијска федерација државе Минас Жераис већ је заказала састанак између арбитра и психолога, а они би потребан разговор требали да обаве већ током дана. После обављеног разговора, који ћу и ја обавити с њим, као и процене стручњака, биће одлучено каква ће казна бити", рекао је Боцано.

"Оно што се одиграло свакако није ни најмање уобичајено, али не желим да срљам и доносим преране и неосноване закључке. Како сада све изгледа, одлучио се да извади пиштољ како би задржао ситуацију под контролом, али и заштитио себе".

Коментари / 0

Оставите коментар