Вухан: Ана лако, умор и повреда јачи од Јелене!

Ана Ивановић пласирала се без већих проблема у осмину фунала турнира у Вухану, док је Јелена Јанковић елиминисана после велике борбе.

Тенис 29.09.2015 | 13:40
Вухан: Ана лако, умор и повреда јачи од Јелене!

Најбоља српска тенисерка је, као и у првом колу, испустила веома мали број гемова, одигравши одличан меч против Медисон Бренгл – 6:0, 6:3.

С друге стране, ЈЈ није могла до тоталног преокрета против Анђелике Кербер, а своје су учинили и умор и лакша повреда, јер је Јелена играла свој седми меч у само десет дана – 6:4, 2:6, 6:2.

Ана Американки није дозволила ни најмању шансу, а посебно је била импресивна у првом сету – када је три пута одузела сервис ривалки и без изгубљеног гема стигла до вођства у сетовима.

Ни други део игре није се превише разликовао, иако је Бренгл имала прилику да већ у уводном гему стигне до брејка. Ипак, Ана је успела да се извуче и стигне до гема, а преломни моменат одиграо се у шестом гему. Ивановићева је преокренула 40:15 и искористила прву прилику за каснији лагани тријумф.

Била је ово прва победа Ане против Американке у њиховом другом сусрету, али први који је решен после 'борбе', јер девета играчица света била принуђена да прошле сезоне у Линцу преда меч.

Она ће у наредној рунди турнира биће победница дуела између Американке Слоун Стивенс и Гарбиње Мугурусе из Шпаније.

Јелена није успела да и други меч за редом, после титуле у Гвангжуу и дуела у три сета на отварању Вухана, заврши подвигом и пласманом у наредно коло. Ипак, 25. тенисерка света пружила је уобичајено велику борбу против расположене Немице.

Почело је веома добро за ЈЈ, брејком на отварању, као и у седмом гему првог сета, али је шеста носитељка оба пута експресно одговарала и на крају спасла две брејк шансе и повела у сетовима.

Јелена је наставила у истом ритму, упркос губитку сета, да би са два везана одузета сервиса ривалки најавила могући повратак и са лаганих 6:2 изједначила у сетовима.

Међутим, није Јанковићева имала свежине да крунише сјајан моментум у ком се нашла. И трећи део игре отворила је брејком, али је Кербер и овога пута имала одговор.

Одмах је узвратила, а после четири спасене брејк шансе поново одузела сервис Српкињи и на крају рутински привела меч крају.

Победници турнира, чији је наградни фонд два милиона и 413.000 долара, припашће 456.000, а пораженој финалисткињи 227.700 долара, док ће освојачица титуле зарадити 900, а поражена у финалу 585 WТА бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар