Тодорић: Партизан не воде ''Напредњаци''!

Спортски директор КК Партизан Драган Тодорић одлучно негира гласине да је Српска напредна странка ушла у тај клуб. "Напредњаци не воде Партизан, то су злонамерне и неистините тврдње", каже он за "Информер".

Кошарка 28.09.2015 | 20:40
Тодорић: Партизан не воде ''Напредњаци''!

Кошаркашки клуб Партизан од недавно воде нови и неки "стари" људи. Бивши играч Партизана Никола Пековић се, са још неколицином легендарних кошаркаша црно-белих ухватио у коштац са нагомиланим проблемима. Мића Берић му је десна рука, на клупи су Петар Божић, Душан Кецман, Вуле Авдаловић.

Међу навијачима Партизана пронела се прича да су сви они заправо дошли у клуб по партијској линији, односно преко Српске напредне странке, која, наводно, вуче све конце. То, додуше увијено, прича и доскорашњи тренер Душко Вујошевић.

Спортски директор црно-белих Драган Тодорић у изјави "Информеру" одлучно негира све те приче.

"Праве се неке пришче у смислу 'Вујошевић је отишао и сада СНС да води Партизан'. Те приче су злонамерне и нису истините. Ми смо јавно објавили имена свих људи у новој управи Партизана. И нико није члан странке, нити има везе са Српском напредном странком. То су људи који воле Партизан и желе да помогну клубу. Колико знам и премијер Александар Вучић је рекао да нико из његове странке неће бити у управи неког српског клуба", каже Тодорић.

Он додаје да је "за сада ситуација таква", али и да ће будућност показати да ли ће се то променити.

"Не разумем се у политику много, али свако ко хоће да помогне клубу - добродошао је. Помоћ државе нам увек значи и верујемо да ће нам држава изаћи у сусрет сходно тренутним могућностима. Верујем да ником не иде у прилог да се један клуб, као што је Партизан, угаси", рекао је Тодорић.

Што се тиче спортског аспекта, односно предстојеће сезоне, Тодорић поручује навијачима Партизана да схвате реалност и да буду реални.

"Клуб је доживео велике промене у последњих месец дана и сада не крећемо од нуле него из минуса. Трудимо се да направимо тим који ће моћи да се такмичи у АБА лиги. Навијачи не би требало да имају нека велика очекивања. Довели смо само једно појачање (Чедомир Витковац) и трудимо се да доведемо неког новог играча", каже Тодорић.

Најавио је и промену у односу према играчима, односно њиховим примањима.

"Последњих пет година играчима смо исплаћивали по две или три плате и решили смо да се такве ствари више не понављају. Играћу ћемо понудити само онолико пара колико смо сигурни да можемо да исплатимо у року. А не да обећавамо велике цифре па да после останемо дужни. То више не сме да се понавља", рекао је Тодорић.

Он, међутим, није објаснио (а можда му није ни било постављено питање) ко је играчима претходних година обећавао толике плате и ко их је све доводио - односно да ли је и његова одговорност у томе.

Коментари / 0

Оставите коментар