Видео анализа: Шта су показали припремни мечеви Звезде?

Кошаркаши Црвене звезде почињу сезону у четвртак против Мега Лекса (21 час) у првом колу АБА лиге, а ми смо скенирали шта су приказали изабраници Дејана Радоњића на припремама...

Кошарка 28.09.2015 | 18:00
Видео анализа: Шта су показали припремни мечеви Звезде?

Српски и регионални првак је остварио учинак од седам победа и два пораза, оба на турниру у Задру (од Дарушафаке и Фенербахчеа), где је заузео пето место тријумфом над домаћином (68:57).

Звезда је овог лета довела четири појачања: Софоклиса Скорцанитиса, Рајана Томпсона, Гала Мекела и Стефана Настића. Екипу су напустили прошлосезонски носиоци Боби Марјановић, Никола Калинић, Чарлс Џенкинс, Јака Блажич и за сада Маркус Вилијамс.

Првих пет утакмица АБА лиге одиграће за 11 дана, а онда следе и изазови у Евролиги, а припремни мечеви су јасно показали да је потребно појачање на крилу за највише домете црвено-белих.

Стефан Јовић - одличан, показао да би могао да буде један од главних играча само да га здравље послужи. Често је играо и на "двојици" када је Мекел био плеј.

Гал Мекел - види се квалитет, стабилан на лопти, тек треба да се уигра са саиграчима. Шут му је слабији, чешће иде на продор. Има много асистенција у рукама, али и изгубљених лопти.

Никола Ребић - приметан напердак у односну на прошлу сезону, видећемо да ли ће то бити довољно за већу минутажу. Има и даље проблем против искуснијих ривала, али погађа и храбрије иде на продор.

Бранко Лазић - исто као и последње две године, одличан у одбрани, погађа када остане сам. Неко на кога Радоњић може да се ослони.

Немања Дангубић - очекивало се више, мора више. Мучи се са шутем и требало би да покаже сав квалитет ове сезоне. За сада једина права "тројка" у тиму.

Рајан Томпсон - нисмо много видели од њега због повреде шаке. Више ће играти на позицији "два", има добар шут и физичке предиспозиције.

Марко Гудурић - добио је минуте у припремним мечевима, јасно је да на одбрани и физикалијама мора да ради, јер су на нивоу млађих категорија. Напад и шут не би требало да буду проблем, мора да се избори за минутажу.

Лука Митровић - капитенски, међу најбољима на свим утакмицама. Држи и напад и одбрану. Погађа, скаче, асистира, биће један од ослонаца и сви очекујемо да експлодира ове сезоне.

Марко Тејић - у Задру показао да ће моћи да се рачуна на њега, за разлику од лошијег турнира у Краљеву. Јак у одбрани, брзо улази у проблем са фауловима, у нападу све конкретнији.

Софоклис Скорцанитис - очигледно није играч за више од 20 минута. Док је на паркету у нападу је приметна доминација и прави разлику, али у одбрани често прави беспотребне фаулове. Тих 20 минута морају да буду беспрекорни ако хоће да води Звезду у топ 16 Евролиге.

Стефан Настић - пријатно изненађење, ушао на мала врата и показао да од њега може много да се очекује. Могао би да буде и једна од првих опција у нападу. Могуће је добија шансу и на четворци кад се врати Маик Цирбес. Краси га и добар шут споља.

Маик Цирбес - није играо због повреде, пропустиће и уводни меч са Мегом. Номинално можда неће бити стартни центар, али би требало да има највећу минутажу. У финишу прошле сезоне показао да Радоњић може да се ослони на њега.

Бориша Симанић и Драган Апић - добили малу шансу, није очекивано да буду у 12 играча када сви буду здрави. Свакако су Звездина будућност.

Коментари / 0

Оставите коментар