Ф1: Хамилтон о достизању Сене...

Нисам плачљивко, али овде сам га некада гледао! Возач Мерцедеса Луис Хамилтон рекао је да је пресрећан због победе у трци Формуле 1 за Велику награду Јапана, после које се по броју победа изједначио са легендарним Ајртоном Сеном.

Остали спортови 28.09.2015 | 15:20
Ф1: Хамилтон о достизању Сене...

"Пресрећан сам. Екипа је током целог викенда обавила фантастичан посао. Одлично сам стартовао. Важно је што је Мерцедес успео да узврати после лошијих резултата на прошлој трци у Сингапуру. Тамо се нисмо показали у најбољем светлу, а то смо морали сада да урадимо", рекао је Хамилтон после трке, пренели су британски медији.

Хамилтон је данас победио на стази Сузука, остварио осму победу у сезони, а 41. у каријери и изједначио се са Сеном.

"Доћи и тркати се на Сузуки, где сам гледао Сену како вози, и управо овде изједначити његов рекорд... Тренутно ми се све то чини нестварно. Нисам плачљивко, али сам заиста пресрећан", рекао је актуелни светски шампион.

Хамилтон је увећао предност над клупским колегом Ником Розбергом у генералном пласману на 48 бодова. Британац је данас на старту обишао Розберга, који је имао пол-позицију и до краја сигурном вожњом сачувао прво место.

"Ово је била невероватна трка. Увек сам се мучио на овој стази, али цела екипа је обавила одличан посао, обезбедила возило какво смо желели и могао сам да гледам само себе и да унапредим све", рекао је Хамилтон.

Розберг је заузео друго место у трци.

"Луис је боље стартовао. Трка за шампионску титулу иде у погрешном првацу. Морао сам данас да победим, нисам успео. Мораћу то да учиним у наредној трци, али да бисте победили Луиса све мора да буде савршено", рекао је Розберг.
Он је додао да ће морати да погледа снимак старта, после којег је са првог пао на четврто место.

"Сигурно да је било близу, морао сам да избегнем судар, али сада ми је тешко то да коментаришем. Не знам да ли је био у идеалној линији, али видео сам његов предњи точак и морао сам да се повучем. Мораћу да погледам снимак. Борио сам се и добро је што сам освојио друго место, пошто је четврта позиција неприхватљива", рекао је Розберг.

Хамилтон је, међутим рекао да не мисли да је "било близу".

"Одмах сам видео да ћу успети. Био сам испред. Не мислим да је то било толико близу", рекао је Хамилтон.

Возач Ферарија Себастијан Фетел, који је три пута побеђивао на Сузуки, заузео је данас треће место.

"Ово је моја омиљена трка, волим ову стазу и навијаче. Трка је била фантастична. Старт је био занимљив - гледао сам Мерцедесов двојац како се бори у првој кривини и успео сам то да искористим. Али, нажалост, данас нисам успео да освојим велики пехар", рекао је Фетел.

"Тешко је победити Хамилтона и Розберга", додао је четвортоструки светски шампион.

Возачи Мекларена Фернандо Алонсо и Џенсон Батон ни данас нису освојили бодове. Алонсо је током трке, када га је на равнини престигао Макс Верштапен из екипе Торо Росо за 10. место, био љут и путем радија рекао свом тиму да има осећај као да вози "мотор из ГП2 серије".

"Наравно да ћете бити фрустрирани када вас противници обилазе на равнини. У кривинама други возачи коче и греше и имате савршену ситуацију у угловима. Али има и нечег позитивног, нисмо поновили грешке из Сингапура", рекао је Алонсо, који је заузео 11. место на Сузуки.

Шпанац је навео да намерава да остане у Мекларену и следеће године, али када су га новинари директно питали да ли ће се следеће године такмичити у Формули 1 Алонсо је рекао: "Не знам".

Батон је заузео 16. место и такође је био љут.

"Имамо много посла. Тешко нам је јер смо навикли да се боримо. Сада ово није борба, већ личимо на самураје који се боре без мача", рекао је Батон.

Коментари / 0

Оставите коментар