"СНСД сматра да је Дом здравља њихов"

Оставка на мјесто начелника општине Сребреница, коју је поднио Ћамил Дураковић, није, како он истиче ни кукавичлук, ни слабост, већ ствар принципа и намјера да се скрене пажња на политике које сматрају да су јавне институције њихово власништво.

Република Српска 28.09.2015 | 07:08
"СНСД сматра да је Дом здравља њихов"

С мирним протестима, које су тим поводом заказали грађани испред зграде општине Сребреница, напомиње, нема ништа, али додаје и да је спреман поступити како они процијене, па се тако и вратити на чело општине.

Коментаришући досадашње наводе да је узрок оставке услиједио због суштинског мимоилажења између Скупштине и њега као начелника по питању Дома здравља и генерално политике, Дураковић каже: 

"Дакле, говоримо о суштинској установи од јавног значаја за живот и здравље свих њених грађана, али се у сриједу на сједници СО Сребреница десило то да се о установи говори у контексту припадања СНСД-у. Мене, као човјека који живи и ради у овој општини и лијечи се, као и моја породица, то је повриједило. Јер, не може припадати ниједној странци, странка може да даје кадрове, али да опет у интересу свих грађана дјелују. Другачије не могу да прихватим.

Не можемо сматрати да смјеном једног човјека мислимо да ћемо промијенити дефицит који се акумулирао протеклих 15 година. И то не због медицинског кадра, већ управо због произведених политичких кадрова, које је управо тај СНСД нагомилао. Замислите Дом здравља у којем раде 53 особе, од чега је свега пет доктора. То је катастрофално, то је поражавајуће за овакву установу и број осигураних људи који се ту лијече. И то није једини проблем, ово је само кулминација. Ми се годинама трудимо да се у овој општини ствари помјере напријед. Отворили смо 250 радних мјеста у привреди, радимо значајне инфраструктурне пројекте, гурамо напријед, а они назад"...

Одговорнима за новонасталу ситуацију у Сребреници Дураковић сматра и СДА.

"Највећа одговорност је на СДА, која има шест одборника у Скупштини и умјесто да се понаша озбиљно и у интересу грађана, она не дјелује тако. У свакој странци постоје добри и лоши, а овдје је у конкретном случају предсједник странке пресудио, јер су присилили одборнике да гласају. Ја сам добијао позиве од тих одборника, они жале због ситуације која је настала, али се због бахате страначке дисциплине морају тако понашати. Други је СНСД. Проблем су политике оних који не живе у Сребреници, а хоће да кроје судбину и живот у општини. Имате политичаре који мисле да је кафана мјесто гдје два човјека могу договорити како треба да тече живот у Сребреници, а ја то не желим дозволити. Имате двије особе, предсједнике СНСД-а и СДА, који сједну у локалној биртији и договоре нешто, а ниједан не живи у Сребреници, нису никада ни притисак измјерили у том Дому здравља, већ обично грађанима набијају притисак. И ако ико нема права причати о Дому здравља у Сребреници, немају они, јер не живе овдје, нити се лијече они, ни њихове породице.

То је, дакле, била задња кап у чаши. То ми вријеђа интелигенцију и не желим бити дио тих политика, нити је моја оставка кукавичлук или слабост, то је скретање пажње на политике које сматрају да су институције државе њихово власништво, а не власништво свих грађана. И, ако сам ја прва жртва на том путу, нека будем. Нисам роб нити једне функције. Грађани Сребренице ме отјерати неће, у то будите сигурни, тако да ћу ја свакако остати да живим, радим и доприносим на неки начин и даље овој заједници и борим се против таквих политика" каже Дураковић.

Најављени су мирни протести грађана пред зградом општине. Под слоганом "Зауставимо уништавање и пљачку Сребренице" којим грађани Дураковићу пружају подршку. На питање да ли је то евентуално и пут до његовог повратка, Дураковић одговара.

"Оставку сам упутио на три адресе и о њој ће се огласити надлежни. С протестима грађана немам ништа, односно нисам дио те кампање, али су грађани једини који могу да ми суде и кажу треба ли ја да останем, а да оду други људи, или ја треба да одем, а да остану или дођу други људи. Као легалиста и демократа, ја ћу поштовати њихову вољу. Коначно и сви други политичари треба да схвате да они који су их бирали, требају и могу да им суде".

Спорно руководство

Дураковић је, подсјетимо, оставку поднио након што је у Сребреници смијењен директор ЈЗУ Дом здравља Ненад Милошевић, односно за вршиоца дужности директора изабран је Александар Јовановић, тренутно запослен као рендген техничар.

Извор: Независне

Коментари / 30

Оставите коментар
Name

МИШО

28.09.2015 05:20

Борац сам прве категорије у ВРС али поштујем овог човјека и подржавам у свему.Жао ми је што ми у РС немемо људе тог калибра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

едисон

28.09.2015 07:30

Аахахахах, борац прве категорије, је ли се мозе тако несто реци?

Name

мамамиа

28.09.2015 07:52

Насере јеси ли то ти? Бранио те је Дураковиц када си хапсен у Свајцарској, видим осјецас да је вријеме да му узвратис.

Name

Зоран

28.09.2015 08:37

Господине Мехо (Мисо)престави се правим именом и не даји лазне податке. Мозда си борац прве категорије тзв. АБиХ и мозда зелис имати таквог цовјека у Федерацији ( он је моментално у РС ) није проблем води га и ми ћемо ти бити цак и захвални и све оне који су добри као он.Имамо ми таквих способњаковица колико хоћеш, од свега сто им функционише је језик.

Name

XXX

28.09.2015 05:44

За сљедећег директора нека именују спремачицу ,само из одговарајуће партије !!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

28.09.2015 06:04

Турцин да прица о Републици Српској и износи неке ставове, јадно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак_Приједор

28.09.2015 06:23

Размисљао сам како да ти одговорим на твој коментар па се након дугог размисљања одлуцих за само двије ријеци. "Јадан си"

Name

км

28.09.2015 06:23

Мора да ти је мама са Турцима била чим си од ране зоре оптерећен својим пореклом !

Name

РЕ.бн

28.09.2015 06:26

По теби када Срби износе ставове и причају о Федерацији или Хрватској су јадни! Вјероватно подржаваш и санкције Хрватске против Србије ! Јадан си!

Name

дуле

28.09.2015 06:43

Јадан ти са таквом "памети". Док је таквих будала буљави туљан може да пљацка РС уздуж и попријеко. Стварно коме може бити жао народа и ко може да поштује народ који је 4 године свога живота и живота своје дјеце спреман продати лоповима за двије млаке пиве испод шатора.

Name

србо

28.09.2015 07:26

Ја са мало офарбанији Србин од тебе сигурно, али никад нецу подрзати такву прицу. Хоцу да зивимо и своју дјецу уцим да смо сви људи и само тако моземо заједно.

Name

Путеви РС

28.09.2015 06:09

Када нама директор може бити са високом кожарско-текстилном школом што вама не би могао бити рентген-техничар? Он бар има везе са медицином... Ха-ха-ха-ха ХИК...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре МИШО

28.09.2015 06:23

Само себе гледају. Јер је за друго све одавно прекасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срето

28.09.2015 06:24

Дураковиц пао с марса! Зна се да кадрове постављају странке у свим општинама. Сигурно није добро али тако се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауб

28.09.2015 06:24

Једини свијетао примјер доброг управљања у примарној здравственој заштити је Дом здравља Бијељина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

28.09.2015 06:32

Е мој Дураковићу, о чему ти причаш, какви ли су твоји интереси у овој фарси????? Па и сам знаш да је Ненад Милошевић, а и брат му Предраг тражио да комуницира искључиво на ћирилици и да неће прегледати Бошњаке. Па јадан био ти плаћаш браћи Милошевић специјализације које они завршавају у Сребреници а не на Клиничком центру како је по закону. И такви људи треба да лијече сребреничане.!!!!!!! Јадно, јер је све у служби неке друге политике. Бy тхе wаy Александар Јовановић није рендген техничар него дипл. менаџер у здравству, а ти Дураковићу који си био ЦОП у Америци и јео ДОНУТ па си ДЕПОРТОВАН нашао си да причаш о поштењу и зједничким интересима у Сребреници. Врати се Дураковићу у своју Луку међу медведе где ти јесте место!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

србин

28.09.2015 07:55

Е мој патриота,зато РС грца у дуговима до врата сто је воде такве патриоте као сто си ти.(Али зато ти једес са плеца народа)Али треба сменити цовека само зато сто је струцан и сто је из (СДСА)Нека вас срам буде.

Name

Патриота

28.09.2015 08:30

Милошевић је стручан колико и просечан студент медицине. ДУРАКОВИЋ И ОН ИМАЈУ ЗАЈЕДНИЧКЕ ИНТЕРЕСЕ, ШТО БИ РЕКАО НАРОД СПИШАЛИ СЕ...ПА ИМ ДОБРО!!!

Name

ЦЦЦЦ

28.09.2015 06:36

Да ту није мозда стампарска греска човек казе 250 радних мијеста за све ове године и поноси се тиме. На опстину са колико хиљада становника незапослених не знам ни сам да је отворио и 2500 радни мијеста било би мало. Друго у једној болници са 5 доктора и потребно је цетрдесет и несто других радника. А сто овај господин не казе колико у опстини он има секретара ,замјеника , подсекретара, секретарица, лицних возаца и чега све не, али ко је јос негдје чуо даје к...а признала да је то сто јесте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ка

28.09.2015 06:37

Кад професори физицког и ликовног, уцитељи до 5 основне су запосјели директорска мјеста и руководе сколама поред оволико правника и економиста на бироима збогом памети нема се ста прицат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако и треба

28.09.2015 07:03

Правници и економисти нису баш ни за шта.

Name

Мила

28.09.2015 06:52

И у Броду је директор Дома здравља, по линији, "нидје везе". Свашта. Не сметају ми људи појединачно, али мораш познавати материју. Позив за БН: Додјите мало у Брод, па да видите како нам институције раде. Заборавили сте на нас од Церека, а и сад има материјала. Распитајте се мало. СВИ СУ ОНИ ИСТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саке

28.09.2015 07:33

Дијелите људе на људе и нељуде,а не на ваше и наше!

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

28.09.2015 08:22

Види ти чуда. Ћамил се одједном сјетио и Срба и Републике Српске. Па Ћамиле годинама газдујеш Сребреницом а проблеми у Дому здравља нису од јуче. Гдје си био до сада. Зашто си чекао да све оде у пропаст па тек онда да реагујеш. Твоја реакција је чисто политичке природе. Исти си као и твој Бакир, као и онај лопов из Бакинаца. Сви сте ви иста г***а и припаде истој септичкој јами. Кад си већ толико предан мултиетичности, зашто дозволи напад на Вучића у Сребреници. И шта си допринио да се открију починииоци. А Насера кољача си бранио по Женеви. Зато Ћамиле мани се ћорава посла и продавања магле. Срби ти не вјерују... Сиктер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

око

28.09.2015 08:26

Све исто као код нас , само што ја живим у Федерацији !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мурга_дрот

28.09.2015 09:42

Ја само свратио да видим да ли се врти иста прица по коментарима, а видим да је све исто, тако да се видимо за 6 мјесеци поново! Лп!

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Зорана,мамамиа,едисона

28.09.2015 09:49

Совинизам на сцени.Вама само то у глави, иако је Мехо, медједи једни,цовјек има карактер,то је показао кад су Вуцица тамо напали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миклас Дјогер

30.09.2015 07:19

Па овај ниста не пита те одборнике СНДС-а и СДА. Њему су главни одборници Даут Тихиц, Весна Мустафиц, Никола Симиц и Сретен Петровиц који су освојили по 100 гласова. Како би се ти Дураковицу понасао да те нико ниста не пита а морас дизати руке за неције циљеве?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Имеx

30.09.2015 11:20

А ста је са насег гурбета Муката? Да њега није безинска пумапа би се морала затворити.

Name

Микајло

30.09.2015 07:25

Знаци Медихино писмо у зељи нацелника да се пита за све и управља свиме се потврдило тацним. Цеститам!

ОДГОВОРИТЕ