Освета клана Бојовића за смрт Ракоњца

Силовање, разбојништва, изнуде - резиме је богатог досијеа Паје Стојановића (44), који је убијен прексиноћ у насељу Галеника у Земуну.

Србија 26.09.2015 | 11:20
Освета клана Бојовића за смрт Ракоњца

Иако је био на мети многима, полиција не искључује могућност да је убијен због сина Страхиње (25) и сарадника Славише Новаковића (35), који је за убице Радета Ракоњца украо аутомобил.

Наручио убиство

Страхиња је оптужен као наручилац убиства кума Милоша Видаковића 2. јула 2013. године. Новаковић се сумњичи да је убици Видаковића дао мотор којим се одвезао са места злочина, а полиција, како сазнаје “Блиц”, сумња и да је управо он украо аутомобил који су 2. априла користиле убице Радета Ракоњца, великог пријатеља и сарадника Луке Бојовића.

- Страхиња је био у интимној вези са супругом свог кума Видаковића. Када се љубавна веза открила, у страху да се не нађе на мети кума, Страхиња је одлучио да он први потегне ороз и убије Видаковића. За ликвидацију је ангажовао Милоша Делибашића, друга из затвора и платио му 50.000 евра. Видаковић је убијен наочиглед 500 људи у бару “Саилор”, а истрага на овом случају довела је касније полицију до хапшења групе одговорне и за убиство Лукиног брата Николе Бојовића - објашњава за “Блиц” извор из МУП Србије.

Обрачун породица

Видаковића је, према оптужници, убио Делибашићев пријатеље Милош Војновић, који се затим на мотору одвезао са Славишом Новаковићем. Делибашић је окривљен за подстрекивање, а његов ујак Слободан Шарановић за помагање. Управо ће Шарановић бити кључни фактор у наставку обрачуна који је његова породица још 2009. повела са кланом Бојовића.

- Те године у Бару нестао је Слободан Радоњић. Његово тело никада није нађено. Његов отац Данило Радоњић и кум Бранислав Шарановић, власник некадашњег казина “Славија”, кренули су у потрагу за убицама, а траг их је довео до Луке Ђуровића, главног Бојовићевог сарадника у Црној Гори... Потрага је, међутим, кумове коштала живота. Најпре је у октобру 2009. на Дедињу убијен Бранислав Шарановић, а у септембру 2011. и Данило Радоњић. Његово убиство довело је до наставка освете на линији породица Шарановић-Бојовић и нових ликвидација - објашњава наш извор.

Освету је наставио брат Бранислава Шарановића Слободан из Даниловграда. Он је најпре јавно понудио милион евра за откривање идентитета убица, а затим крајем 2010. послао двојицу својих људи у Београд да убију Луку. Обојица су, међутим, ухапшена пре извршења злочина. У међувремену Лука је побегао из Србије, затим је ухапшен у Шпанији, а Шарановић је смислио нови план... Овог пута ангажовао је сестрића - Милоша Делибашића за организацију убиства Лукиног брата Николе. Делибашић је из Даниловграда послао двојицу убица - Ратка Кољеншића као типера и Сашу Цветановића, који је 29. априла 2013. и убио Николу у центру Београда. Уследила су хапшења у Црној Гори и Београду...

Потернице

Новаковић се, међутим нашао на слободи и за њим, као и за Страхињом, сином убијеног Паје Стојановића, расписане су потернице.

- Убијени Стојановић је био човек склон криминалу. Имао је много непријатеља, али се не искључује ни могућност да је његово убиство део осветничког плана клана Луке Бојовића - кажу у полицији.

Извор: Блиц

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

У реду

26.09.2015 11:40

Нек се тријебе.

ОДГОВОРИТЕ