ЕП - Терзић: Препуни смо самопоуздања!

Селектор женске одбојкашица Србије Зоран Терзић рекао је да његова екипа после добрих резултата на Светском купу са много самопоуздања дочекује ЕП.

Остали спортови 26.09.2015 | 09:00
ЕП - Терзић: Препуни смо самопоуздања!

"С обзиром на то како смо играли ове сезоне и оно што смо урадили у Јапану, нормално је да са великом дозом самопоуздања чекамо прву утакмицу и цело Европско првенство."

"Надамо се да можемо тај ниво игре да поновимо, то би био гарант да можемо да направимо добар резултат на Европском првенству", рекао је Терзић, саопштио је Одбојкашки савез Србије.

Европско првенство одржаће се од 26. септембра до 4. октобра у Белгији (Антверпен) и Холандији (Ајндховен, Апелдорн, Ротердам), а одбојкашице Србије играће у Групи Д са Немачком, Чешком и Румунијом.

Прву утакмицу на турниру Србија ће играти у суботу 26. септембра од 18 часова против Немачке.

"Прва утакмица је са актуелним вицешампионом Европе. О њиховом квалитету не треба трошити речи. Немачка спада у ред најјачих репрезентација у Европи, биће то права провера и важна утакмица и за нас и за њих, за прво место у групи. Систем такмичења је такав да евентуални пораз не мора ништа да значи. Било би добро да утакмицу одиграмо добро и забележимо победу не због првог места него због целог такмичења и ритма који бимо требали да наметнемо од почетка", рекао је Терзић.

Одбојкашица Србије Јелена Николић рекла је да је освајањем другог места на Светском купу у Јапану њена екипа сврстана међу фаворите на Европском првенству.

"Надам се да ћемо наставити онако како смо завршили у Јапану, тај турнир нам је донео велико самопоуздање и истакао нас у једног од фаворита за освајање Европског првенства. Ићи ћемо једну по једну утакмицу и надам се да ће нас то довести до борбе за једно од прва три места", рекла је она.

"Немачку добро знамо, годинама играмо са њма. Без обзира на састав увек су биле неугодан противник због брзе игре и никада не одустају. Очекујем јачу утакмицу, ми смо далеко боља екипа али то морамо да потврдимо", додала је Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар