Ђоковић: Све сам поноснији на мој, српски народ...!

...кад видим како су се понели према избеглицама! Најбољи тенисер света Новак Ђоковић рекао је да је сваким даном све више поносан на свој народ и своју земљу, упркос ратовима, тешкој економској ситуацији и поремећеном систему вредности у последње три деценије.

Тенис 26.09.2015 | 08:20
Ђоковић: Све сам поноснији на мој, српски народ...!

"Сваким даном све више сам поносан на свој народ због начина на који је Србија реаговала према актуелној кризи са избеглицама. Србија је можда једина показала своје гостопримство и достојанствено се носи са овим проблемом. Можда и због свега што смо прошли у последњих 30 година, наш народ је показао емпатију", рекао је Ђоковић на свечаној академији своје Фондације у Југословенском драмском позоришту у Београду.

Он је додао да никада у животу, иако се често бави хуманитарним радом и сретао са са људима који су у проблемима, није био тако дирнут као пре неколико дана када је у београдском хотелу Бристол посетио избеглице из Сирије.

"Ја можда и најбоље знам колико значи подршка, јер сам је имао од моје породице која ми је омогућила да се бавим тенисом и остварим своје снове. Управо то јесте основни циљ Фондације, да помогне у образовању младих и да они остваре своје снове", поручио је Ђоковић.

Директорка Фондације Новак Ђоковић, Новакова супруга Јелена, саопштила је да је у разне пројекте Фондације укључено око 30.000 деце у Србији.

Она је нагласила да је посебно поносна на покретање првог бесплатног часописа за студенте у Србији, који је промовисан, и истакла да је задовољство што су најбољи студенти Србије гости на свечаности у ЈДП.

Специјално предавање студентима, али и другим гостима, одржао је легендарни немачки тенисер Борис Бекер, тренутно, како је сам рекао, члан тима Новака Ђоковића.

Бекер се подсетио својих претходних долазака у Београд, када је играо егзибиционе мечеве са Слободаном Живојиновићем, причао о томе како је текао живот дечака у малом немачком граду Лајмену и како се између љубави према фудбалу, кошарци и пливању одлучио за тенис и пут од талентованог дечака до шампиона Вимблдона са само 17 година.

Међу многобројним гостима били су чланови Дејвис куп тима Србије Виктор Троцки и Ненад Зимоњнић, селектор Богдан Обрадовић, бројни успешни српски спортисти као што су Милица Мандић, Владимир Грбић, Милош Теодосић, Богдан Богдановић, Душан Борковић, глумци Драган Бјелогрлић и Драган Јовановић, угледни људи из света бизниса и многи други.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

даца

26.09.2015 06:41

Поносни смо и ми на тебе Ноле и на народ.

ОДГОВОРИТЕ