13 година од убиства Жељка Марковића

На данашњи дан 2012. године убијен је тадашњи начелник Центра јавне безбједности Источно Сарајево Жељко Марковић. Ни након 13 година не зна се ко је убица нити ко је и зашто наручио убиство Марковића.

Република Српска 24.09.2015 | 20:00
13 година од убиства Жељка Марковића

Млад, храбар, школован, поштен. Овим ријечима описивали су Жељка Марковића сви који су га познавали.

Да ли су те његове особине биле разлог што је 24. септембра 2002. године убијен испред породичне куће у Сокоцу у класичној тзв. "сачекуши"?

Ни након 13 година разлог убиства, убице или налогодавци нису познати. Та чињеница додатно отвара рану неутјешној породици, Жељковој супрузи, ћерки која оца памти само са фотографија, брату, а поготово оцу и мајци.

"Нико ништа не предузима, ништа не раде да нађу убицу'' говори кроз сузе Жељкова мајка Милена Марковић.

Отац покојног Жељка, Слободан Марковић, још је огорченији:

"Људи који би требали нешто да учине нису заинтересовани, не занима их да пронађу ни убицу ни налогодавца. Мени сваки дан прилазе људи и говоре да се зна ко је убио Жељка. Кажу цијели Соколац зна само ви не знате'', потресено изјављује Слободан Марковић и пита се:

"Шта се дешава? Чија је ово политика? Нека их је срамота.''

Да ли неко ради на случају убиства бившег начелника Центра јавне безбједности Жељка Марковића нико не зна. На сва наша питања они чији је то посао одговарају фразама, истрага није обустављена, радимо на терену, прикупљамо доказе.

Каква истрага и какви докази се прикупљају 13 година након убиства?

Да ли су тачне приче које круже и које се незванично пласирају и породици Марковић да се зна ко је убица, зна, али се не приводи? Ко је у овој земљи толико моћан да може некажњено наредити или починити убиство?

На ова питања нема одговора пуних 13 година.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

црни

24.09.2015 18:30

Он је однио истину са собом доћи ће јеног дана све на своје све је у времену и божијим рукама

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

24.09.2015 18:43

Страсно, да страсније не мозе бити или се знају наредбодавци и убице и цути о том или су инспектори неспособни да након тринаест година нити иједан детаљ не могу разоткрити. Гдје нам је хрисцанска савјест.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смолуца

24.09.2015 18:58

Цовјек који је покусао радити полицијски посао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

поштено

25.09.2015 18:46

Сокочани погладајте се у очи и поговорите.

ОДГОВОРИТЕ