Вучелић о Моци, пушењу, пороцима... па на пљугу!

У дану када навијачи Партизана чекају да чују бар неку реч од челника клуба у вези са очајним резултатима у домаћем првенству, они су ћутали. Тачније, причао је само Милорад Вучелић. О Моци. И пушењу.

Фудбал 24.09.2015 | 18:40
Вучелић о Моци, пушењу, пороцима... па на пљугу!

Зар је највећа легенда Партизана, Момчило Моца Вукотић, заслужио да у ово тешко време за клуб буде искоришћен да се избегне прича о кризи у домаћем првенству!? Или да се о њему прича као "страственом пушачу"!?

За данас, у рано после подне, челници Партизана су били планирали ручак са уредницима спортских медија. Лепа пракса, која је недавно уведена. Али, колико јутрос, након новог кикса у првенству, из Партизана је стигло извињење: "Одлажемо виђање за неки други пут".

Али, ипак је одржана предвиђена конференција за новинаре на којој је легенда клуба, Моца Вукотић, промовисан у председника Омладинске школе. Моца је до недавно био на челу школе, али је отишао у пензију. Сада је поново "активиран", више у консултантској улози.

О актуелној кризи у Партизану, пре свега у домаћем првенству, као и о прозивкама Љубише Тумбаковића (који је и даље формално један од потпредседника клуба), мук.

Један од потпредседника клуба Милорад Вучелић одушевљено је прихватио "обавезу" да говори о Момчилу Вукотићу и да га "устоличи" на месту председника Омладинске школе, званично друге у Европи, одмах иза Ајаксове.

Толико се Вучелић одушевио да је, по обичају, узлетео користећи разне метафоре, "песничке слике"...

"Гомила речи које бих изрекао сада и овде не би могле да опишу и дочарају оно што је Моца значио за Партизан", рекао је Вучелић, а онда је "скренуо" у поезију, па и филозофију.

Тако је Вучелић изрекао и да Моцу цени због многих фудбалских ствари, али и једне нефудбалске - његове страсти према пушењу(!?).

"Моца и ја делимо исту страст - према пушењу. А људима који имају љубав према пушењу ватра је близу уста, они осећају жар и носе га у себи. Имају нешто божанско. Такви људи су ближи Богу. Тај дар се умножава. Моца је некад могао дневно да попуши и три, три ипо кутије (цигарета)....", поручио је Милорад Вучелић.

Наравно, истакао је да пушење није никаква препорука за младе фудбалере, штавише, али да не би било лоше када би показали страст према игри, борби, Партизану.

Ова последња реченица, читана између редова, била је све што је могло да се подведе под "актуелни тренутак у Партизану", нека врста благе критике према садашњој генерацији играча.

Након што је Вукотић изрекао неколико реченица, између осталих и да у свим генерацијама млађих категорија Партизана постоје таленти који би једног дана могли да носе црно-бели дрес првог тима, Вучелић се изљубио са легендом Партизана, а онда рекао:

"То би било то, ми сад идемо на цигарету".

Ни дреса за Моцу, ни плакете, ни захвалнице, ни, можда, најаве да ће једна трибина стадиона у Хумској бити на звана по њему, или бар ложа...

Новинари су, наравно, пробали да питају Вучелића и за актуелни тренутак. "Не, не, овде смо због Моце", одговорио је.

Исти одговор добили смо и од генералног директора Милоша Вазуре.

Можемо само да вас обавестимо да је Зоран Милинковић и даље тренер, јер смо добили обавештење да ће у петак одржати конференцију за новинаре пред меч 11. кола Суперлиге против Вождовца.

Коментари / 0

Оставите коментар