ДК: Селектор опрезан, тенисери задовољни!

Селектор Србије Богдан Обрадовић рекао је да је Казахстан озбиљан противник и да је добро што ће се дуел првог кола Светске групе Дејвис купа играти у Србији.

Тенис 25.09.2015 | 19:40
ДК: Селектор опрезан, тенисери задовољни!

Тениска репрезентација Србије играће на домаћем терену, од 4. до 6. марта наредне године против Казахстана у првом колу Светске групе Дејвис купа, одлучено је данас жребом у Чилеу.

"Казахстан је врло озбилљан противник, уз (Михаила) Кукушкина и (Андреја) Голубјева имају стабилан тим који се већ неколико година ; налази у Светској групи. Прво коло је увек психолошки много тешко и добро је што играмо код куће. Далеко је март, желим и верујем да ће сви наши играчи бити здрави и када дође време за то изабраћу оне који су спремни и који буду у могућности да играју", рекао је Обрадовић.

Он је навео да ће Дејвис куп тим Србије у договору са ТСС одлучити где и на којој подлози ће се играти дуел са Казахстаном.

"Ако победимо Казахстан у четвртфиналу нас чека победник меча Велика Британија – Јапан. Уколико то буду Британци ми смо домаћини, а ако победи Јапан гостујемо, али у овом тренутку је далеко да се о томе прича. Свих 16 тимова у Светској групи су подједнако јаки, не зна се ко је од кога бољи. Британија са (Ендијем) Марејем и Јапан са (Кеијем) Нишикоријем су селекције које да би победио мораш да играш најбоље са најбољим тимом", навео је селектор.

Тенисер Србије Виктор Троицки рекао је да је задовољан жребом.

"Мислим да нам жреб одговара и срећа је што ћемо играти прво коло пред домаћом публиком. Самим тим бирамо подлогу и то нам много значи. Има још времена до меча, али се надам да ћемо сви играти", рекао је 22-играч света Троицки.

Тенисер Ненад Зимоњић оценио је да ће Србија против Казахстана бити фаворит у мечу дублова, али и у другом синглу и да верује у пролаз у четвртфинале.

"Мислим да је добар жреб јер играмо против Казахстана код куће. Имају изузетног играча Кукушкина који може да победи било кога, одличан је играч. Имао сам прилике да играм у дублу и против Кукушкина и против Голубјева али никада против њих двојице као тима, знам шта могу да очекујем. Верујем у нашу победу у првом колу", рекао је 11. дубл играч света.

Такође и спрски репрезентативац Душан Лајовић верује да његова екипа има добре шансе да прође у четвртфинале ако буде играла у најјачем сатаву.

"Жреб је добар за нас, играмо код куће и најбитније је било да добијемо екипу против које можемо да играмо пред домаћом публиком јер и нама и публици то значи. Надам добром првом колу и ако наш тим буде у најјачем саставу мислим да имамо јако добре шансе да прођемо даље", рекао је 86. тенисер света.

Коментари / 0

Оставите коментар