Савић: Апели нису успјели, забринут сам за српски ватерполо!

Селектор ватерполиста Србије Дејан Савић оценио је да је стање у домаћем клупском ватерполу забрињавајуће.

Остали спортови 26.09.2015 | 15:40
Савић: Апели нису успјели, забринут сам за српски ватерполо!

Он је упозорио да би таква ситуација могла да се одрази на национални тим.

"Забринут сам. То је нека ствар која је била неминовност и ако се погледају последње две године, апели не само Црвене звезде, Партизана, Радничког, али и моји, нису дошли до правих људи. Нико није препознао тешку ситуацију", рекао је Савић новинарима у просторијама ВСС.

Он је додао да не зна колико ће још клубови из Србије моћи да се бори са тим.

"Оно што је занимљиво је да резултати које прави репрезентација могу да буду изузетни са једне стране, али опомињу да је стање у клубовима катастрофално и да све то може да буде као бумеранг", навео је Савић.

Трофејни ватерполиста и тренер додао је да не зна решење за проблем, јер је његов посао везан искључиво за струку.

"Увек сам давао предлоге и постоји прича коју форсирам годинама, а то је категоризација спорта у Србији. Не мислим само на репрезентацију, него и на клупски спорт".

За разлику од осталих спортова, ватерполо клубови Црвене звезде и Партизана већ годинама се медјусобно помажу у тешким ситуацијама, што је за сваку похвалу.
"Мислим да је та прича излизана. Ватерполо као спорт никада није био непријатељски расположен, између клубова је пак одувек постојала сарадња, тако и између Партизана и Црвене звезде. То је тако и увек ће бити", јасан је бивши тренер црвено-белих.

Савић је подржао Триглав регионалну лигу у ватерполу, како би млади играчи напредовали у јаком такмичењу.

"У моменту када нам је дефинитивно ослабљено домаће првенство, у потпуности сам за то да се игра Јадранска лига. Имамо младе играче који би требало да се афирмишу и кроз велики фонд јаких утакмица њихов напредак би био бржи", закључио је Савић.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ех, брате

26.09.2015 13:42

Вучућа не интересује ватерполо него Аир Сербиа.

ОДГОВОРИТЕ