Е, овако своје играче ''васпитава'' Порто...!

Нема слушалица за столом, сви једу у исто време и то тек кад капитен пита тренера сме ли се? Икер Касиљас у интервјуу за О Жого открио неке занимљиве детаље из свлачионице клуба са стадиона Драгао.

Фудбал 26.09.2015 | 23:00
Е, овако своје играче ''васпитава'' Порто...!

Ретко се то виђа. У фудбалском свету ретко попут Халејеве комете. Када играч стигне у Порто готово по правилу оде као бољи и - не мање битно - скупљи играч. Истина има и другачијих случајева - пример је рецимо наш Марко Павловски - али углавном Змајеви не греше. Или је можда реч о нечем другом? Можда у томе што у Порту знају са играчима? Што знају како да из њих извуку најбоље? Жива легенда мадридског Реала Икер Касиљас, који се летос преселио у табор португалског гиганта, и сам је био затечен неким стварима које је видео на стадиону Драгао.

У опширном интервјуу за О Жого дотакао се само неких.

"Током оброка није дозвољено да носиш слушалице. Нико не сме да почне са јелом пре него што капитен Елтон пита тренера Лопетегија за дозволу. Играчи се такође охрабрују да причају између себе током јела. Нико не сме да устане од стола пре но што и последњи заврши. Слично је и на тренинзима. Нико не излази пре но што Елтон викне", рекао је Касиљас.

Амбијент умногоме сличан породичним ручковима у фамилијама које држе до традиције. А Портова традиција заиста је велика. Можда зато и наличи на породичан клуб?

Коментари / 0

Оставите коментар