Лозничанин стиже у Милан?!

Време је да Србин заигра у Милану! Миха жели златног дечка српског фудбала! Никада српски фудбалер није заиграо за Росонере, сада би наш тренер на клупи славног клуба могао да испише историју.

Фудбал 24.09.2015 | 23:20
Лозничанин стиже у Милан?!

Један од ретких великих европских клубова у којем српски фудбалери нису оставили трага је Милан. Никада у првенственим мечевима српски фудбалер није заиграо за славне Росонере. Најближи томе је био легендарни Аца Аутобус, али није добио исте папире из Југославије... Сада би и то могло да се промени.

Синиша Михајловић жели Србина у Милану, а реч је о Немањи Максимовићу!

Златни дечко српског фудбала који је писао историју освајањем европске и светске титуле са омладинцима у Литванији, односно Новом Зеланду, жеља је српског тренера на клупи Милана.

Максимовић је члан казахстанске Астане у којој је најбољи играч и ослонац тима, али је јасно да је прерастао тамошњи фудбал иако је Астана пласманом у Лигу шампиона показала да казахстански клупски фудбал напредује корацима од седам миља.

Милан је прошлог лета јурио централног везног играча, није успео да доведе Вицела или неку од осталих атрактивних мета, па се завршило „лоу-кост“ варијантом у виду довођења Јураја Куцке. Управо би Максимовић могао да попуни рупу коју Милан има у везном реду.

Синиша Михајловић се током рада у репрезентацији Србије упознао са квалитетима младог везисте и са својим сарадницима је помно пратио његов развој. Ако је постојала нека светла тачка у Михајловићевом трагичном селекторском мандату, онда је то што је обраћао пажњу на младе играче и што се није либио да им пружи шансу. Много пре свих је открио Предрага Рајковића и изненадио комплетну јавност и навијаче одлуком да позове на припреме тада анонимног клинца који је био резерва у Јагодини. Имао је храбрости и да лансира Андрију Живковића и учини га најмлађим стрелцем у историји наше репрезентације. Нема сумње да је Михајловић детаљно упознат и са Максимовићевим квалитетима...

Миланови скаути су већ неколико пута ове сезоне посматрали Максимовића и извештаји о његовим играма су само позитивни. Италијани пореде Максимовића са Дејаном Станковићем додајући да уз сјајну физичку конституцију (189 цм) поседује завидне техничко-тактичке квалитете и поливаленатан је везиста који би се идеално уклопио у Миланов везни ред.

Максимовић има уговор са Астаном до 2017. године и богати Казхастанци нису приморани да га прродају. Али је реално очекивати да не одбију понуду која се не одбија и да не стоје на путу развоју једног од најбољих српских фудбалера у овом тренутку.

Италијани процењују да ће им 5.000.000 евра бити довољно да откупе Максимовића од Астане. Трансфер би могао да се деси у јануару с обзиром да се првенство у Казахстану завршава почетком новембра и да су мале шансе да ће Астана наставити такмичење у Европи после групне фазе Лиге шампиона.

Подсетимо да је за Максимовића летос био зеинтересован и Базел, али да су Казахстанци одбили и помисао да млади Србин тада буде продат. Максимовић је већ играо у Италији. Тачније био је члан Вероне, али у клубу са Бентегодија нису препознали његов таленат и проследили су га у Домжале. Због тога су касније у италијанским медијима постали предмет критике и чак подсмеха јер нису умели да искористи фудбалски бисер који су имали на располагању.

Коментари / 0

Оставите коментар