Терза: Зар Динамо да буде способнији од Звезде?!

Одлазећи генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић упозорио је јавност да постоји могућност да клуб не избори УЕФА лиценцу и питао: Како је могуће да су Динамо, БАТЕ и Лудогорец способнији од Звезде?

Фудбал 25.09.2015 | 10:40
Терза: Зар Динамо да буде способнији од Звезде?!

Генерални директор Црвене звезде у оставци Звездан Терзић поручио је да ће клуб дати све од себе да обезбеди европску лиценцу јер је пласман у Лигу шампиона најбољи начин за финансијски опоравак.

Контрола УЕФА заказана је за 15. октобар, само четири дана после председничких избора, а лидер Суперлиге мора да обезбеди 3,8 милиона евра како се не би поновила ситуација из 2014. године када је Црвена звезда избачена из Европе.

"Црвена звезда је дужна 42 милиона евра, а у том дугу је садржан и износ од 3,8 милиона који се тиче УЕФА лиценце. Обавезе по питању УЕФА лиценце су у марту износиле преко 11 милиона евра, велики део обавеза смо током ове године исплатили и део репрограмирали. Наш клуб је под посебним мониторингом због условне казне коју имамо од стране УЕФА, тако да очекујемо редован мониторинг 15. октобра. Све смо то предоцили на Управном одбору и предлозили да се избори због тога одрже у децембру по завршетку сезоне", рекао је Терзић Тањугу.

Он је додао да је план био да се део дуга репрограмира, а део исплати кроз есконтовање постојецих уговора са Макабијем и Телекомом.

"Без обзира на заказане изборе ми ћемо дати све од себе да реализујемо зацртане планове и испунимо обавезе за УЕФА мониторинг. Једино решење за конацну стабилизацију клуба јесте стварање моцног тима који це следећег лета ући у Лигу сампиона", истиче челник Звезде.

Терзић је поручио да садашњи састав црвено-белих има потенцијал да направи велики успех у Европи.

"Уз малу додатну селекцију у јануару и у јуну, имаћемо велике шансе за Лигу сампиона. Не могу Лудогорец, Динамо из Загреба или БАТЕ Борисов да буду способнији од Црвене звезде. Лига шампиона доноси директних 15 милиона евра од УЕФА, плус приходи од маркетинга и увећања трзишне вредности играча. Само велики спортски резултати генеришу велики приход, то је једини исправан пут за Црвену звезду, све остало је залуђивање и бацање прашине у очи", закључио је Терзић.

Коментари / 0

Оставите коментар