Тумба се "повампирио": Одох ја!

"Подржао сам ову управу и погрешио сам", каже Тумбаковић осам месеци након што је добио потпредседничку функцију у клубу. Тумбаковић је био у клубу месец, два, а онда је нестао...

Фудбал 23.09.2015 | 16:40
Тумба се "повампирио": Одох ја!

Љубиша Тумбаковић је одлучио да изађе из мрака и "оплете" по управи Партизана, чији је, и даље, формални део!

Тумбаковић, некадашњи тренер Партизана, спортски директор, члан управе (код Драгана Ђурића, па Зорана Поповића), после осам месеци након што је предложио Зорана Поповића за новог председника клуба на Скупштини, одлучио је да прича.

"Тумба" је дошао у клуб са новог гарнитуром, али ова изјава коју ћете прочитати не може се објавити без контекста, односно без подсећања шта је он радио претходних година. Дакле, Тумбаковић је својевремено био против Драгана Ђурића, предложивши на својевременој скупштини Партизана Сава Милошевића за председника клуба. Остао је усамљен. Након критика на рачун Ђурића и те управе, Тумбаковић је, одједном, легао на руду и придружио се тој истој управи коју је критиковао. Није прошло дуго, а Тумбаковић се нашао у раскораку са Ђурићем. Ипак, помирили су се, а онда се догодила чувена конференција за новинаре, на којој је поменуто оно "проклети новац", а Тумбаковић је отишао у Кину.

Није прошло дуго, Тумбаковић се вратио, али није био био уз (за) Ђурића. На Скупштини Партизана крајем децембра 2014. године, са фасциклом у руци, изашао је за говорницу и предложио Зорана Поповића за новог председника клуба. Тумбаковић је добио место потпредседника клуба задуженог за спортска питања, а одмах је довео Драгана Ћирића на место спортског директора.

После само десетак дана почеле су трзавице у управи. Наводно је Тумбаковић био против Марка Николића, тадашњег тренера, а његов глас није послушан.

Драган Ћирић је потом отишао са места спортског директора, које је до данашњег дана упражњено. За спортска питања, односно питања струке био је задужен Тумбаковић, који је потом био против продаје Петра Шкулетића (мада, то никада није јавно рекао). Управа је ипак одлучила да прода Шкулетића, а Тумбаковића је било све мање и ређе у клубу.

Када је Зоран Милинковић именован за новог тренера Партизана, Љубиша Тумбаковић се 25. марта ове године појавио у "Земунелу" како би играчима представио њиховог новог шефа. Од тада, Тумбаковића није било нигде, није био чак ни на прослави титуле!

Сада, осам месеци након рада нове управе, Тумбаковић каже да је имао лошу процену када је прихватио да буде део ове гарнитуре челника клуба.

У опширном интервјуу за лист "Спорт" он је открио да више не иде на стадион, да је одустао од идеје да учествује у раду клуба и да су га поједини бивши челници Партизана навели на помисао да је добро бити део ове приче, али да му је јасно да је то била грешка.

Ипак, ниједно конкретно име није навео у интервјуу у ком преовладава разочарање и љутња, већ се послужио старом поштапалицом: "Препознаће се они сами".

Рекао је да није истина да је био укључен у летошњи прелазни рок речима да се "осетио сувишним" и да "није желео да ремети рад и утиче на нечије мишљење, јер не размишља као већина људи у Управи".

На питање о томе с ким се конкретно није слагао, одговорио је:

"То је небитно у овом моменту", али додао да одређени људи "нису препознали искуство и знање које он поседује".

Због свега, популарни "Тумба" који је једно кратко време био члан и претходне Управе на челу са Драганом Ђурићем, поручио је да одлази из клуба.

"Тако је, нисам више желео да се борим са ветрењачама", и поменуо то што Партизан дуго већ нема спортског директора и то назвао "погубним по клуб". Поручио је да није био ни за смену Марка Николића, па тако ни за Зорана Милинковића, "јер није могуће да је само тренер одговоран за тренутне резултате".

"Партизан мора да има најбољег директора, тренера и играче, а све остало би требало да буде у другом плану. Нажалост, у клубу је обрнуто, неки други људи себе гурају у први план испред тима", рекао је.

У тренутку када је преузимао функцију потпредседника за спортска питања, треблао је да ради у тандему са спортским директором Драганом Ћирићем, али није почело добро. Одмах се створио фронт између њих двојице и тадашњег тренера Николића, Ћирић се повукао из клуба јако брзо, а Тумбаковић остао, али сада каже да одлази:

"Тако је! Пратим дешавања као заљубљеник у клуб. Видео сам од првог дана да је начињена грешка, сукоби мишљења су били преучестали, нисмо могли да се договоримо ништа".

Коментари / 0

Оставите коментар