Ђилас: Вајлд-кард није у духу олимпизма!

Председник Кошаркашког савеза Србије Драган Ђилас истакао је да ће промена правила ФИБА пореметити "дух олимпизма".

Кошарка 25.09.2015 | 08:20
Ђилас: Вајлд-кард није у духу олимпизма!

"Ми смо на премијеровом пријему предложили да Србија буде земља која ће се кандидовати за квалификације. Правила су се променила месец пре па уместо једног имамо три турнира, затим вајлд-кард које ће добити одређене репрезентације, што није у духу олимпизма", рекао је Ђилас.

На званичној конференцији КСС, по повратку националног тима са Европског првенства у Француској, медијима се обратио и селектор Ђорђевић рекавши да "ФИБА не жели Србију у борби за медаље".

"Ми јесмо мала земља са малим буџетима, с обзиром да је шпански 37 милиона, турски 30, а француски 28. Ми ћемо се пријавити, рокови су кратки, треба до 11. новембра да дамо своје рокове. Колико имам информација, доста земаља је заинтересовано, незванично – Италија, Грчка, Немачка, Русија и Турска – које су међу земљама које такође нису избориле за Рио", додао је Ђилас, "Ја нисам разочаран четвртим местом, само имам жал. Мислим да смо играма у Берлину и током целог првенства заслужули више. Биће анализа, наравно. Само ми смета када сада кажу да смо имали лак зреб, а заборављају да смо имали групу смрти".

За крај, први човек српске кошарке истакао је да очекује да се обе селекције, и мушка и женска, нађу на Олимпијским играма.

"Очекујем обе селекције у Рију и обе да донесу медаљу. Послаћемо допис да смо заинтересовани, па ћемо од ФИБА добити шта нам следује финансијски. Тај турнир коста много више него што би ми од њега могли да приходујемо. Без државе, чију смо помоћ добили, нећемо моћи", закључио је Ђилас.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

данас

25.09.2015 06:30

Коме је овај још занимљив.

ОДГОВОРИТЕ