Ана: Тијело се не опоравља као прије 10 година

Ана Ивановић у интервјуу за НYмаг каже да је опоравак једна од кључних ствари у тенису.

Тенис 24.09.2015 | 22:20
Ана: Тијело се не опоравља као прије 10 година

“Више сам постала свесна одређених начина исхране и опоравка. Како године пролаз, тело се не опоравља тако добро као пре десет година. Константно смо под притиском, тако да је потребно много времена да се опоравим и да урадим све што је потребно како би моје тело било у правом стању за следећи меч“, рекла је Ивановићева.

“Не волим толико тегове, иако знам да морам да их дижем због тениса. Волим да трчим, а када сам са пријатељима, играм и одбојку. Волим и да возим бицикл – често га изнајмим када сам у неком граду и мало се провозам“, додала је српска тенисерка.

’Џет-лег’ нормална је појава код тенисера и тенисерки, пошто често мењају временске зоне.

“Важно је да певих неколико дана покушаш да останеш будан бар до девет увече како би спавао бар до четири-пет ујутру. Такође, оброци су важни – чак иако се осећаш да је време за вечеру када је у ствари време за доручак, поједи оно што иначе једеш за доручак“

Ана каже да је веома важно бринути о себи и додаје:

“Сви живе тако заузетим животима – издвојте барем сат дневно да напуните батерије и да радите нешто што чини да се осећате боље. За одрасле то може да буде спа, седење у парку са књигом или кафом... Одвојте време за себе“, закључила је Ана у интервјуу за НYмаг.

Коментари / 0

Оставите коментар