Браћи Мојевић потребна помоћ

Младену Мојевићу из Рогатице хитно је потребно 80.000 марака за трансплантацију бубрега у Француској, због чега су му једина нада људи добре воље који су помогли и његовом брату Николи.

Република Српска 23.09.2015 | 13:59
Браћи Мојевић потребна помоћ

Изрека да пријатеље срећа ствара, а несрећа провјерава, могла би се у потпуности примијенити на породицу Мојевић, која је избјегла из Сарајева и нови дом пронашла у Рогатици.

Глава куће Рајко, поштар у рогатичкој пошти, његова супруга Добринка, домаћица, и њихови синови Никола и Младен све до прије нешто више од двије године били су срећна породица која се никада ни са ким није замјерила. Отуда и доста пријатеља и других људи добре воље на које су, у случају потребе, могли да се ослоне.

А потреба за ослонцем дошла је изненада. Послије једне наизглед обичне прехладе и рутинског прегледа у болници Касиндо љекари су утврдили да Николи отказују бубрези. Једина нада била је трансплантација. И послије тешке дијагнозе Никола није желио да клоне духом, а умјесто дијализе у болници, одлучио се на кућне третмане које спроводи четири пута дневно.

Ипак, послије завршене економске школе није могао да настави школовање, а морао је и да се одрекне излазака и свега што приличи момку од 23 године. Био је само преокупиран тиме како да прикупи новац за трансплантацију бубрега и гдје то да уради.

- Моји пријатељи и људи добре воље су одмах организовали акције прикупљања новца. Услиједили су хуманитарни концерти, спортска такмичења, активиран је и хуманитарни број и други начини путем којих се намицала марка по марка - испричао је Никола.

У међувремену, путем Отворене мреже у Сарајеву сазнали су да се трансплантација може обавити и у Француској и да је за то потребно 80.000 марака. Захваљујући хуманистима новац је прикупљен, пут је уговорен и само се још чека на позив из Удружења "Тоулусе".

Мојевићима је коначно пао камен са срца, али, нажалост, њихово задовољство није дуго трајало.

Врло брзо се показало да једна несрећа не иде сама јер је двадесетогодишњи Младен оболио од исте болести. И њему су бубрези отказали и услиједила је дијализа. Младен, гледајући свакодневне муке свог брата у вези са кућном дијализом, одлучио се да иде у болницу у Фочи три пута седмично. И он се морао свега одрећи, па је као и Никола био принуђен да напусти школовање.

Престали су изласци у град и међу вршњаке, посјете кафићима и спортским такмичењима. Сву пажњу усмјерио је према борби за здравље. И за њега је спас трансплантација бубрега у Француској, а то кошта нових 80.000 марака, које Мојевићи немају.

Опет су им једина нада пријатељи и други људи добре воље. Први корак учинио је ових дана Центар за културу и спорт који је организовао хуманитарни концерт за помоћ обољелој браћи Мојевић, на којем је прикупљено 1.470 марака. На остале хуманисте се чека да учине други корак и помогну овом младићу, који због посљедица тешке болести сваким даном све више пати.

Жиро-рачун

Сви који желе да помогну обољелом младићу да оде на операцију у Француску новац могу да уплате на жиро-рачун Младена Мојевића број: 562-012-81282056-02 код НЛБ Развојне банке - Пословна јединица у Рогатици.

Извор: Глас Српске

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Магдалена Санцхез

25.08.2017 14:28

Здраво, ја сам гђа Магдалена Санцхез, грађанина Шпаније, желим да препоручим свима којима је потребан кредит да би контактирали лични новац, они су лиценцирани реномираним компанијама за финансијске услуге са стандардним веб страницама које нуде кредите широм свијета, пружају све врсте Кредит на врло брз и једноставан начин, уместо да трошимо толико времена у банкама које траже кредит уз високу каматну стопу, само контактирајте лични новац, позајмљују се по стопи од 2%. Није потребан број социјалног осигурања и није потребан кредитни преглед, 100% гарантовано. Тако е-маил данас на: (персоналмонеyонлине@гмаил.цом) да се пријавите за кредит.

ОДГОВОРИТЕ