Кинеске тајне које доносе љубав у живот

Фенг шуи је древна кинеска вјештина која вјерује да поједине аспекте живота можете унаприједити или уназадити зависно од распореда ствари у простору.

Занимљивости 23.09.2015 | 12:37
Кинеске тајне које доносе љубав у живот

Желите да ојачати своју везу, или упознати некога новог у свом животном простору направите слиједеће промјене

Намештај ставите на тепих

“Никад не стављајте сав намјештај уз зидове,” упозорава фенг шуи консултант Карен Рауч Картер и додаје: “Комбинација намјештаја треба да потакне комуникацију. Ставите барем предње ноге намјештаја на тепих, па ће људи лијепо да сједе и разговарају”

Окружите се дуплим стварима

“Ако желите да започете везу, не треба да се окружујете усамљеним елементима,” каже фенг шуи стручњак Лаура Бенко.

“Избјегавајте постављање једне столице, једне слике и осталих ситница. Важно је да креирате енергију партнерства око вас, па ставите парове столице, ноћних ормарића и другог намјештаја у своју собу или читав стан.'

Окачите фотографије на зидове

“Да би ојачали своју везу или брак, на зидове у ходнику и друга мјеста поставите уоквирене слике породице или заједничке фотографије најбољих другарица,” саветује фенг шуи консултант Кен Лаухер. На ноћним ормарићима држите само фотографије у пару.

Организујте трпезарију

Ако желите у свој дом да привући више љубави, посветите се другој најважнијој просторији поред спаваће, а то је трпезарија. Уколико живите саме биће лако, али уколико живите са родитељима или партнером договорите се око организације.

“Најбоље би било набавити округли сто, а све столице поставити у кружни облик. Симболично, круг представља заједништво,' каже Карен Рауч Картер.

Спаваћа соба без негативних елемената

Спаваћа соба би требало бити пријатна. Затворите сва врата повезана са спаваћом собом, као што су врата од ходника или купатила. Ако у соби имате дио за сједење – столице поставите једну преко пута друге.

Када простор постаје све већи и већи, људи имају обичај да се емотивно се удаљавају једно од другога,' каже Кен Лаухер.

Оставите простора за другу особу

Самци уређују животни простор мислећи само на своје потребе. Ово се посебно односи на ормаре.

“Поштујте простор и оставите дио како би га испунила нека нова особа,” истиче Карен Рауч Картер.

У фенг шуију ружичаста је боја веза и управо зато најбоље искористити при уређивању спаваће собе. Ружичаста боја симболиђе љубав, срећу, задовољство и романтику. Не морате обојити целу собу у ружичасто, корисно ће бити ако додате неки нежни детаљ у овој боји.

(Задовољна)

Коментари / 0

Оставите коментар