Бањалука: Изненађење!

"Домине" плесале Господском, Бањалучани им се придружили и покренули ланчану реакцију!

Република Српска 23.09.2015 | 08:07
Бањалука: Изненађење!

Грађане Бањалуке јуче је пријатно изненадила ланчана реакција младих људи, обучених као домине, који су кроз Господску улицу и на Тргу Крајине плесали уз ритмове ђембеа како би најавили овогодишњу Европску ноћ истраживача у Бањалуци.

Ријеч је о фласх мобу, промотивном догађају, којим је најављена четврта “Ноћ истраживача” у Бањалуци. “Домине” су наишле на одобравање Бањалучана, те су им се многи придружили у шетњи и плесу градом. Ланчаном реакцијом “домине” су свој перформанс завршиле на Тргу Крајине, на опште одушевљење присутних.

Најзабавнија манифестација која промовише науку ове године нас дочекује са слоганом “Започни ланчану реакцију”.

Програм у Бањалуци ће почети 25. септембра у 18 часова, а мјеста одржавања су парк Петар Кочић, Дом омладине, Народна универзитетска библиотека Републике Српске, Музеј Српске, Дјечије позориште и Техничка школа Бањалука.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

23.09.2015 06:45

Бањалука је дизниленд за будале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

23.09.2015 07:43

Тако је. Бањалука је Фарма, гето, кавез пун врста које нигдје не могу да презиве осим ту. Не цуде ме ови сто су досли него домаци које су досљаци тако брзо успјели асимилирати.

Name

вријеме курви, фукара и будала

23.09.2015 09:44

Све то има позадину. Ако имаш довољно новца, масу обликујеш како хоћеш. А што не можеш милом, дорадиш силом. Уз то, 20 година је много времена. Прије трећина него четвртина живота. Актуелна власт у РС збиља одлично учи од власника најкрупнијег бјелосвјетског капитала како да масу држе под контролом. Локална власт је сазнала да и "стреет данце" у САДу данас користе за испитивање стања духа градјана а и усмјеравање истих тих градјана да буду "еxтроверти" и да никад не схвате, а ако ипак схвате, да никад не признају да су у стању отудјености у систему најокрутнијег вида капитализма који је уствари упорно силовање живота. Живиш само да би био карика у ланцу ментално болесног капиталисте и стварања некакве надсиле. У оквирима РС-а, додатни проблем је што је и тај, а и сваки други плес или перформанс, изведен у овом станишту, на кредит. Ово овдје чак није ни један од познатих облика капитализма. Ово је баш психијатрија, дизниленд за будале или фарма, свеједно. Млади људи овдје данас завршавају некакве назови школе у којима ништа вриједно не могу да науче. Ките се безвриједним титулама уписаним на такозваним дипломама потписаним од којекаквих тезгароша, доктора наука по принципу, "Ти мени ја теби". А и да су научили, немају гдје да раде. И домаћи, и придошли "сунцокрети", сви као да су хипнотисани. Зомбији без имало мозга да се упитају докле све ово може овако и куд све ово води. Многе та цуре које су у том плесу учествовале, дубоко у себи су истински незадовољне. Али нису свјесне због чега. Док се поједини возају у скупоцијеним лимузинама и џиповима, те младе жене се ваљају по асфалту, неке вјерујући да је то умјетност а неке јер не знају шта би од себе. Пардон, "краљица тротоара" им је ту испред Боске осигурала другу подлогу умјесто асфалта. Мушкарац медју "доминама" носи црне наочари.

Name

Игор

23.09.2015 11:48

Браво . Нема се ста додати ...

Name

ре БЛ

23.09.2015 09:38

Никакво изненађење ко са нама влада, ми смо се привикли свакаквим глупостима у РС, да нам приређују у нашој муци свакодневној.

ОДГОВОРИТЕ