Кључа у Звезди! Тончев и Кокеза у алијанси против Човића...!

Шкундрићеви адути су Кравченко и 3.000.000 евра одмах! Раде кухиње са свих страна, битно је кога ће подржати вође навијача, а још нико неће да повуче кључни корак и поднесе званичну кандидатуру.

Фудбал 24.09.2015 | 00:00
Кључа у Звезди! Тончев и Кокеза у алијанси против Човића...!

Црвена звезда на терену ниже успехе, Гроф Божовић је посложио коцкице и склопио тим који функционише све боље и боље, али резултати првог тима би ускоро могли да падну у сенку превирања и борбе за превласт у нашем најтрофејнијем клубу. И као што недвано рече Звездан Терзић: клуб би могао да дочиви дестабилизацију због отимања за председничку фотељу…

Предизборна кампања постаје све прљавија, дувају ветрови са свих страна, раде дугогодишњи “саветници” из сенке, а председничка фотеља Црвене звезде је очигледно и даље магнет за људе из света бизниса и политике. Званично, још нико није поднео кандидатуру за предстојеће председничке изборе у Црвеној звезди. Незванично, Небојша Човић, Петар Шкундрић и Ивица Тончев ће се борити за превласт на Маракани.

То не значи да ће свако од њих тројице поднети званичну кандидатуру већ ће прво опипати пулс и водити предизборну кампању. Када буду видели какве су им шансе, у зависности од њих ће поднети кандидатуру јер нико од њих не жели да изађе на изборе и буде почишћен од стране неког другог противкандидата.

Иако је Ивица Тончев најавио да одустаје од кандидатуре, данашњи Спорт пише да је то био само пробни балон да се види реакција Небојше Човића. Иначе, цео поменути текст у Спорту је разговор са анонимним саговорником. У том разговору са “анонимним извором” се истиче да је Тончев најавио одустајање од кандидатуре како би видео реакцију Човића и најекстремнијих навијачких група које према тврдњама Спорта подржавају Човића. Са Тончевом у коалицији је и доскорашњи потпредседник Славиша Кокеза. Њих двојица су претходних дана у Бечу ковали план како да преузму клуб после оставки на које су били приморани од стране навијача. План Тончева и Кокезе је наводно да се обрачунају са хулиганима када дођу на власт.

Истовремено, Небојша Човић се не оглашава после недавног препуцавања на Ивицом Тончевим и у тишини ради на предизборној кампањи и лобирању. Он се узда у подршку Делија захављујући везама са одређеним навијачким групама. Ипак, вође тврдог језгра навијача још нису подржале никога и нису заузеле став по питању подршке кандидату на изборима.

Трећи кандидат је Петар Шкундрић чија прича за сада делује најозбиљније. У другом тексту који се бави изборима у Звезди, Спорт тврди да је Шкундрић добио подршку са свих страна да се кандидује и да се ускоро треба очекивати и званична потврда. Генерални спонзор Гаспром жели свог човека на челу клуба и тај човек је Шкундрић. Он има и подршку актуелног председника Светозара Мијаиловића и директора у оставци Звездан Терзића. Управо њих двојица покушавају да утичу на став навијача и преговарају са вођама навијача да Север подржи Шкундрићеву кандидатуру.

Шкундрићев најјачи адут је што за разлику од осталих кандидата може да обезбеди озбиљан новац и што има ветар у леђа од стране Гаспрома. О томе говори и чињеница да би функцију потпредседника у случају његовог доласка преузео први човек Гаспрома у Србији Кирил Кравченко и да би се он бавио контролом финансија у Црвеној звезди. Руска компанија је расположена да у случају Шкундрићевог избора повећа улагања у клуб са стадиона Рајко Митић. Руси су спремни да одмах уложе 3.000.000 евра као финансијску ињекцију, али и продуже спонзорство до 2020. године. У том случају, уговор Гаспрома и Црвене звезде би у случају евентуалних бонуса могао да достигне и невероватну суму од 10.000.000 евра годишње! Помињу се и још неки партнери попут Делеза, а Телеком ће ускоро обновити уговор за две или три године.

Међутим, Шкундрићева кандидатура зависи од става навијача и ако са "севера" стигне забрана, бивши министар енергетике неће желети да излази на изборе на којима је унапред отписан.

Рок за подношење кандидатура је 6. октобар, а може да се кандидује свако ко је сакупио 500 потписа регистрованих чланова клуба који су учлањени до 4. августа. Председнички избори су заказани за 11. октобар.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Младен

23.09.2015 07:08

Мислим да је ипак Тонцев најбоље ресење.

ОДГОВОРИТЕ