Милинковић: Тренери су увијек криви за све!

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић рекао је да његов статус у клубу није споран и истакао да ће урадити све што је у интересу Партизана.

Фудбал 22.09.2015 | 20:00
Милинковић: Тренери су увијек криви за све!

Партизан дочекује екипу Рада у утакмици шестог, одложеног кола Супер лиге Србије, али већи део конференције Милинковић је одговарао на питања везана за његов статус у клубу после низа слабијих резултата у домаћем шампионату.

"Мени је велика част што сам тренер Партизана, докле год сам ту, ја ћу изгарати за црно-беле. Мој статус ниједне једине секунде није споран, али постоје људи који размишљају о томе и шта год они сматрају да је исправно што се тиче мог статуса ја сам увек на располагању", рекао је Милинковић новинарима на стадиону Партизана.

Прошлог викенда Партизан је одиграо 0:0 са Радничким из Ниша, а после утакмице са трибина се чуло: "Кизо, одлази".

Црно-бели су трећи на табели са 16 бодова, имају меч мање, али и десет бодова мање од првопласиране Црвене звезде, односно четири од Јавора који је на другом месту.

"Кад не будем био на клупи Партизана, ја ћу са својом децом отићи на југ. Стојим на располагању за све што је у најбољем интересу за Партизана. Искрено, ја се никоме не инатим, никоме не желим да правим проблем, не седим у Партизану да бих сачекао отказ, а онда потрчао да тужим клуб. Зоран Милинковић то неће никада да уради. Никада. А знате зашто? Зато што сам одрастао у овом клубу, волим Партизан, знам какве проблеме има и зато што знам да је потребан сваки евро за равој стотине деце".

Милинковић је рекао да је он најмањи проблем, али да ће, док је у клубу, веровати у оно што ради.

"Борићу се свим срцем и жешће него раније и покушаћемо да нађемо излаз из ове ситуације. Ако неко из клуба сматра да то није довољно, ја стојим увек на располагању. Партизану се то дешавало много пута у историји и верујте да то није спорно", казао је тренер шампиона.

Упитан да ли би другачије размишљао да није у Партизану и да игре црно-белих посматра са стране, као навијач.

"Ја бих увек тренера подржао. Не говорим о себи, али за све проблеме у српском фудбалу су криви тренери... Од кад смо почели сезону ми смо одиграли 16 утакмица, 10 смо добили. Можда је наш највећи грех што нисмо победели свих 16. Да ли то могу Реал, Барселона? Погледајте резултате Аугзбурга и Алкмара, па и њима не иде добро у првенству. Црвена звезда има лепу предност, али све закључке треба донети на крају, био ја у Партизану или не. И Звезда је прошла кроз кризу, али је изашла из тога. Можда ја нећу бити на клупи, али и Партизан ће наћи свој пут... Не верујем да су за све проблеме у српском фудбалу једини кривци тренери", навео је Милинковић.

Говорећи о предстојећој утакмици са Радом, Милинковић је рекао да клуб с Бањице добро укомпонована екипа, леп спој младости и искуства.

"На крилима победе из Новог Сада доћи ће код нас. Рад је показао да уме да игра са највећим клубовима у земљи. Не чека нас лак задатак, али на нама је да дамо све од себе и направимо један мали корак напред", навео је он.

Милинковић је навео да ће Партизан посебно морати да обрати пажњу на добру транзицију и добре контранападе Рада.

"Против Радничког нисмо направили оно што смо желели, али има заиста још много да се игра и док се игра, шанса постоји. Партизан је у својој историји имао и веће кризе, али је увек налазио начин да изађе из тога. Верујем да ће бити тако и сада", закључио је Милинковић.

Утакмица одложеног 6. кола Суперлиге Србије између Партизана и Рада на програму је у среду од 18.30 у Хумској 1.

Коментари / 0

Оставите коментар