"Тончев и Кокеза се зезају с Човићем"!

"Тончев ће бити председник сигурно, Кокеза се враћа у Црвену звезду", пише београдски лист "Спорт".

Фудбал 22.09.2015 | 19:20
"Тончев и Кокеза се зезају с Човићем"!

Ивица Тончев и Славиша Кокеза "се зезају" са Небојшом Човићем, пише београдски "Спорт" у броју од уторка и додаје да је саопштење Тончева да одустаје од кандидатуре за председника ФК Црвена звезда "само пробни балон".

"Ниједног тренутка он то није озбиљно мислио", наводи се у тексту и констатује да ће "Тончев сигурно бити председник Црвене звезде", као и да ће се "Кокеза вратити у клуб".

"Протеклих неколико дана Тончев је провео у Бечу са Славишом Кокезом и тамо су сковали план како да се домогну председничких места у ФСС и Црвеној звезди", наводи лист, чији извор говори и то како се двојица актуелних потпредседника клуба, Тончев и Човић, вређају током састанака.

Човић Тончева зове "Батко", а Тончев Човића назива "Ћоки".

"То су њихова интерна вређања. Небојша га стално тако зове, али само кад жели да га изнервира, а овај њему одговара са Ћоки или Ћорке", наводи извор "Спорта".

Лист подсећа да је Тончев прошле недеље обавестио јавност да одустаје од идеје да се кандидује за председника Црвене звезде на изборима расписаним за 11. октобар и ту одлуку образложио тврдњом да "постоји спрега између Човића и Делија", на шта је Човић одговорио кратком изјавом агенцији Тањуг у којој је констатовао да му је "жао што је Батко побегао с мегдана".

Али, тврди "Спорт", то је само био "пробни балон", после којег је више него извесно да ће баш Тончев бити председник клуба, којем резултатски у последње време иде сјајно, али организационо... Процените сами.

Избори за председника клуба, а ту функцију и даље обавља фиктивно Светозар Мијаиловић, расписани су у јеку шампионата Србије и то у тренутку када Црвена звезда, са утакмицом више, има десет бодова више од Партизана и победу у првом од три "вечита дербија" ове сезоне. Заједно с Мијаиловићем, а то је поновио више пута, повлачи се и генерални директор Звездан Терзић, међутим "Спорт" најављује да ће се трећи потпредседник из другог мандата Драгана Џајића, Кокеза, вратити у клуб.

Кокеза је, подсећамо, поднео оставку и објавио саопштење у којем је оштро критиковао тврдо језгро навијача, тј. Делије, а свему је претходила рана елиминација из Европе од Каирата, бурна победа у 1. колу Суперлиге над ОФК Београдом (2:0, 2:6) и потом два ремија у Суперлиги, у мечевима са Металцем у Горњем Милановцу и Радничким из Ниша, у Београду.

Тада су се са севера, после дуго времена, зачули повици: "Управа напоље", Кокеза је поднео оставку и остао на функцијама председника Фудбалског савеза Београда и потпредседника Фудбалског савеза Србије, а Управни одбор на хитном састанку донео је одлуку о расписивању избора и, практично истог дана, потврђене су поделе унутар клуба о којима се више и не ћути.

"Тончев ће сигурно ући у обрачун са хулиганима и свима који буше Звезду изнутра, који желе да се овајде, а не да помогну. Хоће да направи клуб по европским стандардима. У том обрачуну, пре свега са делом навијача који такође имају амбицију да воде клуб, али из сенке, сигурно ће имати подршку државе. Видите да је власт, односно полиција, коначно почела да ради свој посао. Неки навијачи су похапшени и сада, на Паради поноса. Пре тога није било, проблеми су се игнорисали", наводи неименовани извор "Спорта", који констатује:

"Истина је да је и Човић био миљеник актуелне власти, али очигледно само био. Он се понаша као да се одметнуо од њих, а заборавио је да је управо захваљујући премијеру ушао на стадион 'Рајко Митић', и то ноћу", додаје исти извор.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Прика

22.09.2015 15:52

Па наравно,тако и треба да буде.Тонцев и треба бити председник Звезде.

ОДГОВОРИТЕ