Ромарио: Сваким даном се надам хапшењу Блатера!

Легендарни Ромарио, који се већ неколико година бави политиком, сматра да се председник УЕФА Мишел Платини не разликује много од првог човека ФИФА Сепа Блатера.

Фудбал 23.09.2015 | 11:20
Ромарио: Сваким даном се надам хапшењу Блатера!

"Платини је прошао Блатерову школу", рекао је актуелни бразилски сенатор Ромарио.

Он је оценио да је ФИФА корумпирана организација и да је у њеном 'срцу картел'.

"Неки од њих су ухапшени, а неки ће то тек бити. Надам се сваког дана да ће међу њима бити и Блатер", рекао је Ромарио за италијанску Газзету делло спорт.

Ромарио (49), најбољи играч Мундијала у САД 1994. године када је Бразил освојио титулу, истакао је да је Блатер по његовом мишљењу на челу "школе непоштених људи који не морају сами по себи да буду корумпирани".

"Не могу да кажем да је Платини корумпиран, аи је јасно да овакав начин вођења УЕФА није најбољи. Платини је део тог света и нема ничег позитивног у начину на који се управља фудбалом', рекао је Ромарио.

Платини важи за фаворита у трци за председника ФИФА, уместо Блатера, који је најавио оставку у јуну само два дана пошто је изабран по пети пут на то место због корупционашког скандала у врху ФИФА, када је ухапшено седам високих званичника организације.

Поред Платинија, кандидати за председника ФИФА су још и јужнокорејски магнат и бивши потпредседик ФИФА Чунг Монг Јун, јордански принц Али бин Ал Хусеин, председник Фудбалске федерације Либерије Муса Билити и бивши фудбалери Давид Накид из Тринидада и Тобага и Нигеријац Сегун Одегбами.

Коментари / 0

Оставите коментар