Фелипе Рејес – човјек звани историја!

Кошаркаши Шпаније освојили су у недељу трећу титулу шампиона Европе, а Фелипе Рејес наставио је са феноменалним успесима у националном тиму.

Кошарка 22.09.2015 | 17:40
Фелипе Рејес – човјек звани историја!

Шпанија је освојила најсјајније одличје на Евробаскету, пошто је у финалу лако савладала Литванију са 80:63.

То је трећа златна медаља за Шпанију на последња четири европска шампионата, а имају још шест сребрних медаља и три бронзане.

Капитен ’Фурије’ наставио је са успесима у националном тиму, осим три злата има два сребра и једну бронзу. Такође, био је члан селекције која се 2006. у Токију попела кров света, док је на Олимпијским играма 2008. и 2012. морао да се задовољи сребром.

Он је постао најстарији освајач Евробаскета – са 35 година и 188 дана прескочио је на вечној листи бившу легенду СССР Сергеја Белова који је 1979. имао 35 година и 147 дана. Одмах иза њих је и МВП овогодишњег турнира Пау Гасол који је пре нешто више од два месеца ушао у 36. годину.

Такође, момак рођен у Кордоби постао је први играч у историји европске кошарке који је подигао пет трофеја у једној години. Почело је Суперкупом Шпаније у којем је Реал Мадрид савладао Барселону, а потом и триплом круном у прошлој сезони. Шлаг на торти био је нови пехар европског шампиона, пред 27.372 гледалаца у Лилу.

Крилни играч је на првенству одиграо девет утакмица током којих је у просеку на паркету проводио нешто мање од 20 минута. Просечно је убацивао 7,2 поена, уз 4 скока.

Рејес је са ’Краљевским клубом’ четири пута био шампион државе, уз исто толико трофеја у Купу и три Суперкупа. Освојио је и Еврокуп 2007, као и Евролигу ове године у којој је оборио још један рекорд – крајем јануара постао је најбољи скакач у најјачем клупском европском такмичењу.

Коментари / 0

Оставите коментар