Хрватски судија у страху за живот послије дербија, Хајдук - Динамо!

Судија из Дарувара Бруно Марић добија претње смрћу након што је досудио пенал за Динамо у дербију хрватског фудбала против Хајдука у Сплиту. "Више никад нећу да судим ту утакмицу!", каже он.

Фудбал 21.09.2015 | 20:20
Хрватски судија у страху за живот послије дербија, Хајдук - Динамо!

Живот фудбалских судија уопште није лак, јер су њихове грешке често под лупом целе јавности, а неретко због њих и страдају (на разне начине).

Судији Бруну Марићу из Дарувара смучио се фудбал, након што је протеклог викенда делио правду у најважнијој утакмици хрватског фудбала, дербију Хајдука и Динама у Сплиту. Марић је у финишу меча досудио пенал за Динамо, што је изнервирало све на стадиону (од чланова управе и стручног штаба Хајдука до навијача), а живот му се претворио у пакао после тога. Срећом по њега, Динамо ниеј реализовао пенал и остало је 0:0.

Он је у понедељак одржао конференцију за новинаре на којој је открио да добија претње смрћу, а новинарима је показао и неколико СМС порука такве садржине. Огорчени навијачи Хајдука желе све најгоре њему и његовој породици, а поједини му поручују и да ће га наћи и пресудити му!?

Марић каже да је био убеђен да је био пенал за Динамо и да је зато и показао на "белу тачку", а након свега, након свих претњи, поручује: "Дерби Динама и Хајдука више никада нећу да судим!".

"Пенал сам досудио на основу онога у што сам био апсолутно сигуран. Оно што сам видео или оно што сам мислио да видим. Ваљда је свима јасно да досудити Динаму пенал на 'Пољуду' у 93. минуту, и када се зовеш Бруно Марић, мораш да будеш 100 одсто сигуран у своју одлуку. Разумем негативну енергију, поготово због моје 'историје' са Хајдуком... али, одлука је била само моја и не доносим их 'на даљинско управљање' од било кога", рекао је судија Марић.

У Хајдуку су кивни на Марића, јер сматрају да их је оштетио за пенал у првом полувремену, када није санкцинисао играње руком. Марић каже да је такву одлуку донео на основу сугестије свог помоћника.

СПОРНЕ СИТУАЦИЈЕ (на 2:25 рука играча Динама, на 4:20 пенал за Динамо)

Одмах после утакмице, судију су окружили представници управе Хајдука, а од тог тренутка он је добио заштиту полиције. Добио је и претње смрћу, па је морао да оде у полицију да да изјаву. У пратњи полиције је и напустио Сплит.

Хајдук је после дербија затражио да Марић више не буде делегиран за утакмице клуба из Сплита, а судија на то каже да разуме Хајдук и упутио је извињење и клубу и навијачима, рекавши да му није била намера да изазове гнев.

Марић не спава мирно. Због претњи које свадковнедно добија ангажовао је приватно обезбеђење које чува чланове његове породице.

"Опростио бих свакоме, али да неко, хладне главе прети да ће ми одузети живот зато што сам донео спортску одлуку на спортском борилишту, то је неприхватљиво", рекао је судија и потом је новинарима поклазао неколико од стотину порука које је добио путем СМС-а а у којем му желе најгоре!

Коментари / 0

Оставите коментар