СНСД се вара, опозиција побјеђује!

Последњи избори су показали да смо скоро изједначени у највећем граду Српске, али најбитније је шта после избора. Ми желимо да Бањалука више не буде располућена, и да нашом привредом не управљају странци, казао је потпредсједник Српске демократске странке и предсједник Градског одбора у Бањалуци Огњен Тадић.

Република Српска 21.09.2015 | 22:54
СНСД се вара, опозиција побјеђује!

Он у интервју недељнику "Истина" каже да је СДС истинска демократска странка и да баштини и уважава најшири спектар политичких погледа на живот Републике Српске и политику уопште.

"Нико, па у овом смислу у коме питате ни ја, не може да тврди да има апсолутну подршку за свој политички поглед. Све страначке одлуке се доносе у демократској процедури. Оно о чему смо ми јединствени је поштовање одлука које донесу органи. Када је у питању Градски одбор СДС у Бањалуци, треба рећи да је у протеклих двије и по године иза нас изазован пут изградње странке, формирања мноштва територијалних и стручно-политичких организационих јединица, и све то у атмосфери општих и унутарстраначких избора", рекао је Тадић.

Наглашава да је странка на општим изборима направила пораст резултата у Бања Луци за више од 200 одсто у односу на изборе 2012. г. и да се скоро изравнала са СНСД.

Тадиц каже да ће странке Савеза за промјене, уз сарадњу са другим странкама, сигурно имати једног кандидата за градоначелника Бањалуке на предстојећим локалним изборима и да ће цијели процес тећи у демократској процедури .

"Демократија може донијети промјене. Народ често са правом има осјећај да је искључен из политике због елитизације странака, и отуђења тих елита од грађана. Због тога људи остају код куће на дан избора, умјесто да искористе своје грађанско право и мијењају лошу власт", казао је Тадић, додајући да кључне проблеме види у томе што је Бањалука у потпуности дезинтегрисана у друштвеном и сваком другом погледу и што њеном економијом, радним мјестима и судбинама грађана управљају све сами странци.

" Није битно да ли су у питању сусједне или даље државе, суштински је битно да Бањалука не управља тим ресурсима. Због тога смо све своје капацитете усмјерили на то да створимо програм који ће ријешити ове двије претпоставке. А то су питање друштвене интеграције, са успостављањем јасног обрасца шта је то живот у Бањалуци, и упоредо са тим план о томе на који начин, не само административно, већ и егзактним економским планом можемо доћи до тога да Бањалука управља својом економијом", рекао је Тадић.

Говорећи о покушају појединих кругова да наметну причу о издајницима и патриотама, потпредсједник СДС и први човјек те странке у Бања Луци каже да је дуга традиција односа врха СНСД и неких људи из врха хрватске политике створила јаку поларизацију односа у Српској.

"Уступак СНСД својим партнерима је био да преузме дио политичког фронта према бошњачким политичарима, иако РС нема никакав интерес за то, јер смо ми та питања разријешили потписивањем Дејтонског споразума, и признањем Републике Српске. Ми из СЗП учинили смо велики напор да нормализујемо односе са политичким представницима Бошњака, и показали да је боље да будемо сарадници, него сапатници, а што би били као жртве нечије треће политике", казао је Тадић.

Према његовим ријечима режимски медији на тој бази покушавају да направе подјелу на оне који су ближи Бошњацима или Хрватима, и да онда свако из свог угла оне друге оптужује да су издајници.

"Уствари, ради се о томе да је политика СНСД вазалног карактера, која тражи неког савезника или заштитника, због свих лоших ствари које су радили у прошлости, док је са друге стране наша политика стратешка национална политика, која гледа на цјелокупан Балкан, на коме многобројнији српски народ живи на истом простору као и Бошњаци, и у коме је најбоље да се усагласе поједина питања, како једни другима не би били терет у будућности, већ би имали односе који су дефинисани као односи сарадње. У том смислу, потпуно је јасно да СДС води националну политику, а да СНСД води приватну политику", казао је Тадић.

Подсјећа да је политика СДС била политика “Једног гласа из Републике Српске” у да је ту политику ножем у леђа ранио сам врх СНСД, плашећи се наглог раста популарности СДС, јер се и тада видјело да СДС води одговорнију политику.

"Они ту грешку не могу да поправе, јер је јасно какву су штету направили Српској. Али желе да оправдају ту грешку, па сада кад су у опозицији, тврде да је Српска угрожена, јер они нису на власти. Притом, њихов долазак на власти значио би нужну сарадну и сједење за истим стаолом са истим оним људма са којима сада ми сједимо. Не би се промијенио ниједан представник бошњачког и хрватског народа, већ само српског. Имајући то у виду, њихове оптужбе су безобразне и не знам на основу чега они дају себи за право да се представљају као бољи људи, Срби или политичари од било кога из странака Савеза за промјене", казао је Тадић.

(Магазин Истина)

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

размисљам

21.09.2015 14:32

нити це сдс побједити нити снсд ви сте сви лопови

ОДГОВОРИТЕ
Name

днк

21.09.2015 14:56

Ко ког буде кандидат опозиције-побједјује снсд секту!Горих лопова ОД СНСД ЛОПОВА,најискреније речено-НЕМА!

Name

Соколац

21.09.2015 17:11

Тачно тако брате . Сви су исти само дај њима а народу како буде

Name

Саво

21.09.2015 14:35

Тадицу без пара сте опет доњи јер нецете имати за кампање, сатора, народне пјеваце, плаката, подмицивање изборних комисија итд. Све оно за ста Баја има неограницен будзет својих тајкуна који цувају отимацином и пљацком стецено. Мозда да видите са Кајом, Станковицем, Јарицем, Ниницем, директорима јавних предузеца, фондова, агенција...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

22.09.2015 17:03

Нема ни он висе, нема Бобара.

Name

Неодлуцан

21.09.2015 14:43

Опозицио, не знам ко ће од вас побиједити, али према понашању и позиције и опозиције, ко год да побиједи НАРОД ЈЕ ИЗГУБИО. ТАКО МИ СЕ ПОНАШАТЕ: Опозиција само прича, а позиција КРАДЕ ЛИ КРАДЕ народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градишка

21.09.2015 14:50

Ни опозиција ништа није боља, чак и гора.

Name

борг

21.09.2015 14:57

Сви имају паре, кампању, тајкуне,своје чланове комисија.Сви имају чланство,симпатизере,активисте,оне што су запослили и оне што се надају и очекују.Међутим гласови тих бирача нису одлучујући.Одлучују ,правећи превагу, гласови оних људи који нису чланови ниједне странке, неопредјељени, који редовно излазе на изборе и дају свој глас некоме не тражећи за узврат ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И

21.09.2015 14:57

И тако деценијама, теска је та васа политицарска битка за српски народ, свако мало са гуза на гуз

ОДГОВОРИТЕ
Name

хм

21.09.2015 15:03

Нема брате ни од тебе ниста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бероња

21.09.2015 15:19

Е сад сте много јачи, прешли су вам Адам и Ђорђић.Али има још до избора ко зна гдје ће до тад завршити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОГИ ПРИЈЕДОР

21.09.2015 15:25

ОГЊЕНЕ ТЕЖАК ЈЕ ТВОЈ ПУТ,ВРАТИО СИ СЕ ТАМО ГДЈЕ ТРЕБАШ И БИТИ. СДС МОРА ПОБИЈЕДИТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

белај

21.09.2015 15:33

И да ви Тадићу побједите. У Републици Србској нема пара што значи наставак лошег живота и даље овог народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорде С.

21.09.2015 15:36

Савез за промјене на челу са Драганом Чавићем руши СНСД у Бања Луци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

кузмановић зоран челинац

21.09.2015 16:20

По чијем налогу ТАДИЋ ОГЊЕНУ, правиш раскол у све и једном општинском одобру у изборној јединици 3, ко ти је дао за право да избацујеш најбоље чланове СДС-е, задњи случају у Челинцу када си избацио најбољег међу најбољима. Био се небитан у Радикалима које си спустио испод цензуса а сада оћеш да будеш битан у СДС-и коју си уз помоћ лопова и политичких мешетара претворио у приватну прћију и отјерујеш искрене и честите чланове СДС-е који су за разлику од тебе у СДС-е од првог дана. Срам те било, Челинац ти неће ни заборавити нити опростити....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

21.09.2015 18:42

ДОБАР ТИ ЈЕ ФОТОШОП, АЛИ ДО ЛОКАЛНИХ ИЗБОРА ЈЕ ДАЛЕКО, А ТИ ДО ТАДА СИГУРНО НЕЋЕС БИТИ ШЕФ ИЗБОРНОГ ШТАБА... ОВАЈ ПУТ СДС МОРА УБЈЕДЉИВО ДА ПОБЈЕДИ... А ТИ СИ ОСОБА БЕЗ КАПАЦИТЕТА, ХАРИЗМЕ И ВИЗИЈЕ...ДА СИ НЕСТО ЗНАО НЕ БИ НИКАДА НАПУСТАО АДВОКАТУРУ. А САМО ЛОШИ ПРАВНИЦИ СУ СЕ ОКРЕТАЛИ НОВИНАРСТВУ... ЗБОГ СВЕГА ТОГА НИЈЕ МИ ЈАСНО ДА ЛИ ГРЕШКЕ РАДИС НАМЈЕРНО ДА ПОМОГНЕС ДОДИКУ... ИЛИ ТО ЧИНИШ У НЕЗНАЊУ... МИСЛИМ ДА ЈЕ ТВОЈЕ МЈЕСТО У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ КОЈЕ ТРАЖИ СВОЈЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦЕ ДА СЕ ВРАТЕ И ПОМОГНУ НАПАЋЕНОМ И ОСИРОМАШЕНОМ НАРОДУ ДА СТАНЕ НА СВОЈЕ НОГЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Квиско

21.09.2015 19:42

Додик је једини српски политичар, у задњих 70 година, који мисли својом главом. Ови остали су корумпиране марионете које му нису ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

табоо

21.09.2015 21:38

Е јадни смо ми ако је он најбољи нас политицар посљедних 70 година!

Name

ВРС РВИ

21.09.2015 22:33

Огњене ти си давно потрошио свој бонус и то дупли. Склони се и пусти да способни људи из СДС-а ураде оно што ти ни у сну ниси могао нити можеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

21.09.2015 23:07

Додику треба помоци, а не тразити од њега да нам он сам направи бољу будуцност.

Name

ВРС 1992

22.09.2015 06:14

Па склањао се, али му ниси дали да се склони.

Name

ПЕТАР ЈОВИЋ

22.09.2015 04:37

Ма ја бих да још слушам ШПИРИЋЕВЕ скечеве...

ОДГОВОРИТЕ
Name

гацко

22.09.2015 04:50

Хаха јаста ето ти цес их побједити

ОДГОВОРИТЕ
Name

милорад

22.09.2015 07:43

Сви су исти,али боље да ја и даље останем! Хахахааа

Name

Скојевац

22.09.2015 17:06

СТАЛНО БИРАМО ЈЕДНЕ ТЕ ИСТЕ ПОЛИТИЧАТЕ.ДАЈМО ШАНСУ НЕБОЈШИ ВУКАНОВИЋУ.МИСЛИМ ДА БИ ФРЦАЛО ПЕРЈЕ У Р.СРПСКОЈ.