Станиша Мандић: Хвала Србији, али идем на виши ниво!

Био је “златни орлић”, а сада је “соко”. Станиша Мандић је некада голове давао за млади тим Србије, сада се то исто очекује од њега у сениорском тиму Црне Горе.

Фудбал 21.09.2015 | 12:22
Станиша Мандић: Хвала Србији, али идем на виши ниво!

- Први утисак је феноменалан и имао сам осећај као да сам већ дуже време са репрезентативцима Црне Горе. Сам сам одлуку донео и она је коначна, то је готова ствар. Пре него што сам одлучио да играм за Црну Гору, имао сам разговоре са породицом, пријатељима и људима из клуба. Дошли смо до закључка да је то прави потез за мене.

Било је доста расправе због тога, нису сви прихватили лако твоју одлуку?

- Знам да је стало и једној и другој страни, Србија ми је дала много, ја сам јој на неки начин вратио, али сам завршио са омладинским фудбалом и овамо добио шансу да играм на вишем нивоу. Нико ме није ни звао све до момента када сам кренуо за Црну Гору, онда је са мном контактирао селектор Вељко Пауновић. Рекао ми је да останем, али му је на крају било јасно да сам донео већ одлуку, те ми је пожелео срећу.

Шта кажу у Херцег Новом?

- Доста њих ми слало поруке, неко је био “за”, а неко “против”. Већина људи у Херцег Новом се изјашњава како је он углавном српски град у Црној Гори, већина су Срби, али су ми дали подршку, то раде добри другари.

У Чукаричком нису били задовољни тиме што ниси добио позив младе репрезентације?

- Имали су право да се љуте, пуштали су људе када год је требало да се игра за Србију и није морало на овај начин да нам врате. Нисам прихватио позив Црне Горе из неке љутње, већ зато што мислим да ћу имати боље шансе за будућност. Шеф (Владан Милојевић, п.а.) ми је рекао да треба да ми буде част што играм за А тим.

Клупска каријера?

- Волео бих у будућности да заиграм за неки европски клуб, али то ништа не зависи од мене. У Чуки сам до зиме, скренуо сам пажњу после Светског првенства и надам се да ћу добрим партијама да наставим у Европу.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ФБИ

21.09.2015 10:26

Играј за Црну гору и твоје вехабије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црногорац

21.09.2015 12:08

Сто би он тебе висе волио од самог себе, идиоте један неразумни.