Српски тајкуни стоје иза писма Бајдену

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да су кампању против њега за време посете Вашингтону организовали поједини тајкуни и то зато што ни њима, нити било коме другом не дозвољава да рекетирају ни Србију, ни њега лично.

Србија 19.09.2015 | 21:38
Српски тајкуни стоје иза писма Бајдену

Вучић је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да је америчком потпредседнику Џозефу Бајдену послато писмо групе конгресмена, које, међутим, нису они ни писали, нити иза тога стоји такозвани босански кокус у Конгресу, нити људи из Босне и Херцеговине, већ из Србије.

То су они којима не дозвољавам да рекетирају државу, рекао је премијер и додао да је о томе разговарао и са Бајденом и са другим саговорницима у САД. “Разговарали смо о томе да су поједини тајкуни тражили да ми се укаже да против њих не могу да се воде судски процеси, па су очекивали да ће то бити указано из врха САД”.

Премијер је навео да је на то указао да у Србији постоје закони, да се ти закони поштују и да ће тако бити и убудуће.

Он је додао да је организован и напад на њега испред Брукингс универзитета, где је било неколико људи који су држали транспарент "Вучић убица", да им је пришао и питао ко је тај Вучић и кога је убио, а да они нису умели да му кажу.

"Цело то питање је покренуто, јер нисам дозволио неким људима да ме рекетирају", додао је премијер.

Како је објаснио, то је потекло из чињенице да су неки хтели да граде ветропаркове у Србији када није постојала законска регулатива о томе и то са идејом да би цена те струје била три пута већа од тржишне.

Вучић је рекао да је у то умешана једна америчка компанија и рођака једног нашег министра, који су хтели да добију тај посао по сваку цену. "Нисам никоме хтео да дозволим да рекетира, а онда сам дочекао да ме сачекају људи који не знају ни како изгледам" рекао је Вучић који је додао и да је на своју рекацију на појављивање тих људи добио аплауз.

"Много знам о томе ко је крао у нашој земљи, знам и да им је проблем што не крадем и нећу да крадем - живим за успех и за боље Србије - то је моја храна и мој живот - то је снага коју имам и зато не дам да ме не рекетирате", поручио је Вучић.

Министарство унутрашњих послова данас ће донети коначну процену о одржавању Параде поноса и Транс прајда, рекао је Вучић истичући да је обавеза и дужност државе да обезбеди одржавање Параде без насиља и да верује да ће, ако скупова буде, они протећи мирно.

Он је рекао да сам неће присуствовати тим скуповима. "Нисам неко ко ће таквим скуповима да присуствује, то је моје грађанско право да изаберем хоћу ли или нећу, али је наша обавеза да обезбедимо да увек све прође без насиља, то је дужност државе", рекао је Вучић.

Српски премијер је навео и да не жели да одговара на увреде шефа хрватске владе Зорана Милановића.“Нисам срећан због изјава које више говоре о другима него о нама. Председнику владе Хрватске на то да смо ми 'муве', а они 'орао' нећу чак ни да одговорим”.

Вучић је рекао да би волео да су се чланови српске владе уздржали с тим у вези, али и да разуме њихову реакцију после изјаве Милановића. “Било ми је забавно што је Милановић, када је говорио о односу муве и орла, морао да објасни присутнима ко је орао, а ко мува”, додао је.

Говорећи о одлуци да буду расписани ванредни парламентарни избори, Вучић је рекао да ће се у том случају руководити интересима државе и народа. “Избори јесу некада добар начин за добијање мандата за спровођење снажних реформи, али могу и да зауставе реформе”, истакао је он.

Према његовим речима, неки су најпре тражили изборе, да би, када је рекао да размишšља о томе, одмах поставили питање - "Зашто би Вучић на изборе?".

При том, додао је, хоће републичке, а покрајинске би да одложžе, и да сачувају фотеље до последњег момента, и то без подршšке грађана.

Вучић је нагласио да су у СНС, странци чији је лидер, готово сви чланови председништва били за то да се на изборе иде.

Премијер верује да ће прва поглавља у преговорима са ЕУ бити отворена до краја године.

Он је рекао да је о европском путу и отварању поглавља разговарао са потпредседником САД и да је добио подршку, као и са немачком канцеларком Ангелом Меркел, у чију реч верује.

Вучић је рекао да Србију сада сви доживљавају као земљу која, иако није чланица ЕУ, боље штити европске вредности него неке друге земље чланице. "Мрзитељима који кажу да Србија не штити себе и своје интересе, нека погледају резултат наше политике и резултат политике заштите које воде неке државе, па нека кажу у цему су бољи и успешнији и чиме су заштитили своју земљу, а ми нисмо нашу", рекао је Вучић.

Извор: Н1

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

ВРС РВИ

19.09.2015 11:08

Па наравно када су те они и купили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

19.09.2015 14:06

Вуциц смета лоповима, нељебовцима који сједе по цијели дан и коментарису на Нету , људима који би да зиве а да ниста нераде, особама који неволе Србију него само себе!!! Вуциц је добар за српски народ боље ојацати Србију и лизати дупе њемацкој и америци него да нас бомбардују и убијају као сто је било прије Вуцица! Ми смо јад и биједа да би се могли великим силама супростављати! Па и Руси то немогу

Name

ВРС РВИ

19.09.2015 15:03

Реци ми Грга коју је то крупну рибу ухапсила и осудила српска влада и њен министар заједно са тужилаштвом? Ја или имам слабо памћење или није није ниједну. Колика је халабука била само око Мишковића и шта би на крају, појео вук магарца... да не пишем даље. Улизивати се онима који су сравнили пола Србије и убијали цивиле и дјецу од 3 године која су за њих колатерална штета, онима који су отели Косово, онима који се свим силама труде да нас прогласе геноцидним наром (мада су они побили 20 милиона Индијанаца и још много других) баш је борба за добробит српског народа. На крају крајева улизице нико и никада није цјенио, то су људи без морала и издајници. Зар се не може разговарати без тога? То ко сједи и пише и пише коментаре изгледа за многе представља проблем па би радо увели цензуру. Срећа да постоје овакви портали као што је БН. Ако не видиш шта Руси могу а шта не онда је то твој велики проблем са интелигенцијом.

Name

пита

20.09.2015 07:42

Па наравно да није никог ухапсила. Када је та криминална багра пуно И веца И јаца него сто је И сама влада. Ти гангестери постоје вец од 90тх И много их је на насу залост. Тако је у цјелом региону бивсе нам yуге. То само будале невиде друста подјељена по ганговима. Сваки град има своју групу.

Name

Горан БЛ

19.09.2015 11:27

Хоце ли овај олос икада настимати цвикере?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеро

19.09.2015 21:32

Ко фол разбили му у Потоцарима,исте сто је и имао.

Name

коментар

19.09.2015 11:29

Доведени су малоумници аморални на цело дрзаве и ти болесници цас бјезе на Запад цас бјезе Русији па онда опет на запад и тако се Руси и Запад играју са њима и цјенкају се око насе главе,уцјењују Србе итд. Наса дрзава је треутно у расцјепу јер су је продали малоумници а народ није био довољно писмен него је слијепо вјеровао политицарима.Они су вјеровали политицарима и телевизији висе него Христу. То се десава дан-данас....па народ гледа РТРС и казе 'рекао Додик' и он вјерује у то сто је рекао,он преприцава о томе ста је тај лазов рекао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

19.09.2015 13:56

Ја лицно неволим господина Додика али ако ме сјецање невара он нас је упозорио просле године на ове Арапе!!! Јели слагао? Није господо!!! У БиХ це се уселити до краја идуце године висе од 500000 арапа ! "Зиви били па видјели "!

Name

рс

19.09.2015 16:06

Какви Арапи будало не лупај.Знас ли ко си Сиријци уопсте?? Њихов предсједник не носи муслиманске одезде,озењен је зеном из Лондона,није сеик,Сирија је била развијена дрзава,јесу муслимани али нису дзихадисти нити терористи а као сто видис мулавац неписмени Сиријци су итекако способни,фино обуцени а знају богами и да се потуку против мадјарских нациста диригованим од стране Ангеле Меркел. Ста би Додик да Срби гину за Ватикан и нацисте....па неце моци да лазе народ висе! Знају Сиријци ко им је разбио дрзаву а знају и Срби ко је развалио уз помоц домацих нациста српску дрзаву....бар писмени Срби знају а за малоумнике ме заболи! Ова свадја измедју Додика и Пицоустог је свадја око профита ниста висе...хоце Пицоусти да им узме све прљаве послове јер он је сад главни око дроге па хоце нафту и струју али наравно све они то умотају у српство,православље,РС,Србију итд.

Name

Хаха

19.09.2015 12:30

Обецао си да цес похапсити тајкуне без којих дрзава и не би могла да ради, кад си то видио повукао си се итд... итд... Увјек це бити неки кланова, јуце земунски, данас воздовски само се људи мењају ;) Паре су исте само скупље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

19.09.2015 18:51

Читам коментаре вас писмени па се не могу начудити колике сте ви незналице! Наш народ воли само да филозофира и паметује! Нема те ви благе везе о зивоту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободан

19.09.2015 22:51

Немаш ти Симо благе везе, како си школу завршио, а не знаш да се НЕМАТЕ пише заједно, а не као што ти написа НЕМА ТЕ!!! Овај човјек што је писао о Сирији, ко су Сиријци и остало је очито једини овдје који напише нешто исправно, остало само неписмене будале коментаришу... Жалосно је да неко коментарише, а не зна основне ствари из свог правописа, а сви сте велики Срби. Зато нам и јесте овако што једино од литературе што читате јесу новине и не видите даље од носа! Господин Грга често коментарише чланке, а не зна да се рјечца НЕ уз глаголе пише одвојено. Примјер: НЕ МОГУ, НЕ ЗНАМ...

Name

Михаило М.

19.09.2015 20:05

Како било да било,и ко писао да писао, ти си Вучићу у Вашингтону извукао код свог газде дебљи крај. Уши су ти још црвене од увртања зато се узслуд правдаш. Зна се ко је газда у Србији, а ко коси и ко воду носи?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

20.09.2015 08:33

...Изгледа Горан за глупости оран...

Name

ОБЈЕКТИВНО

20.09.2015 08:38

Писмо је написано ради Зорана Кораца који вуце све конце у телекому који је заједно са Дјиласом исто то радио да би исто то наставио сада зна Вуциц о цему се ради!?

ОДГОВОРИТЕ