Ред Бул остаје у Формули 1 уз помоћ Ферарија?!

Власник Ред Була Дитрих Матешић рекао је да би прихватио да остави своје тимове у Формули 1 ако добију Фераријеве моторе за наредних неколико година.

Остали спортови 20.09.2015 | 08:40
Ред Бул остаје у Формули 1 уз помоћ Ферарија?!

Дугорочно, аустријски тим тренутно тражи начин да се повеже са неким произвођачем, а у овом тренутку је сарадња са Фолксвагеном, односно Аудијем, најизгледнија, међутим, тек од 2018. године.

Краткорочно, Фераријеви мотори би тиму дали шансу да поново буде конкурентан, пошто је договорен раскид сарадње са Реноом годину дана пре истека уговора. Ред Бул је више пута ове сезоне истакао незадовољство моторима француског произвођача, а пошто Мерцедес не жели да уђе у сарадњу са Ред Булом, из страха какве би то последице имало на његов тим, Ферари је једина опција.

“Ферари би био прихватљива опција за наредне две-три године”, рекао је Матешић, који је нагласио да су рани разговори са Фераријем били позитивни, али да договор још није постигнут.

Упитан колико би Ред Бул могао да буде конкурентан са Фераријевим моторима, Матешић је одговорио.

“Ако Ферари као фабрички тим, са Себастијаном Фетелом не може да освоји титулу, онда то тек не би било могуће за некога коме су само добављачи. Али, можемо да дођемо до прва три стартна реда и одатле на подијум”.

Међутим, уколико не буде постигнут договор са Фераријем, будућност Ред Була у Формули 1 није загарантована, што је и Матешић потврдио. Међутим, он је све запослене у Ред Булу и Торо Росо рекао да ће у том случају моћи да нађу посао у неком другом делу његовог ‘царства’.

“Уколико напустимо Формулу 1, наши запослени неће остати без посла. Наћи ћемо им друга задужења”, нагласио је Матешић.

У Ред Булу тренутно ради 800 људи, а у Торо Росу 300.

Овогодишњи шампионат Формуле 1 наставља се овог викенда Великом наградом Сингапура.

Коментари / 0

Оставите коментар