ЕП: Србија - Литванија...Шта кажу селектори?

Селектор кошаркаша Србије Александар Ђорђевић каже да његов тим мора да извуче поуке из пораза од Литваније и да се окрене мече са Француском. Селектор Литваније Јонас Казлаускас рекао је после пласмана у финале Евробаскета у Лилу да чека да види каква ће бити реакција на успех његовог тима.

Кошарка 19.09.2015 | 11:40
ЕП: Србија - Литванија...Шта кажу селектори?

Наш тим поражен је са 67:64 у драматичној завршници.

"Морамо да се окренемо следећем противнику, Француској, да одиграмо најбољу могућу тутакмицу, да узмемо медаљу. Медаља је императив, сан, циљ сваког. Бронза би била добар резултат. Треба признати да су Литванци водили већи део утакмице и да су боље одиграли", рекао је Ђорђевић.

Литванија је водила током већег дела утакмице.

"Литванија је екипа која је прошло Европско првенство узела сребро, прошле године бронзу, екипа која зна како се играју овакве утакмице. Већ годинама су ту у врху. Била је стварно једна тешка утакмица за нас, било је доста дуела. Нисмо најпаметније одиграли, тражећи стално велику тројку која ће да реши меч у нашу корист. Истина је и да није хтела да удје као на прошлим утакмицама. Литвански играчи су у великом ритму одиграли целу утакмицу и одбрану и напад", каже селецтор.

Ђорђевић је рекао да није сигуран да ли је био фаул на Богдановићу у последњем нападу нашег тима.

"Можда би легло заустављање па шут за три, идеш да погодиш за утакмицу. То је можда жал за тим. Међутим, како је текла утакмица, можда је тај завршетак могао да буде другачији", каже Ђорђевић.

Утакмица за бронзу је на програм у недељу од 14 часова.

Литванци су у полуфиналу победили Србију са 67:64 и за титулу европских шампиона бориће се у недељу од 19 часова са селекцијом Шпаније. Изабраници Александра Ђорђевића ће се пет сати раније у мечу за бронзу састати са репрезентацијом Француске.

„Пре Европског првенства 2013. године сви су говорили да имамо добар тим, али не и сјајне играче. Када смо стигли до полуфинала на Светском првенству 2014. рекли су да смо имали лак распоред. Не знам шта ће сада рећи“, рекао је Казлаускас.

Литванија је до финала и прилике да се бори за четврту титулу европског шампиона дошла тимском игром и са практично пола тима. У дуелу са Србијом, на терену су се смењивала осморица играча, а на Шампионату ’Старог континента’, Казлаускас није могао да рачуна на неке од највећих звезда – Линаса Клеизу, Донатаса Мотијејунаса и Мартинаса Поцијуса.

“Показали смо да је литванска кошарка и даље сјајна, иако нам недостају добри играчи, можемо да остваримо добар резултат. И то показује нашу снагу”, рекао је Миндаугас Кузминскас.

Литванци су се последњи пут на крову Европе нашли 2003. године, када су били домаћини Евробаскета, а претходне две титуле освојили су 1937. и 1939. године. На претходном шампионату су поражени у финалу од Француске.

Коментари / 0

Оставите коментар