Необична занимања која постоје само у земљама својег настанка

Традиција и околности понекад могу довести до јединствених професија, својствених само земљама у којима су настале.

Занимљивости 19.09.2015 | 09:42
Необична занимања која постоје само у земљама својег настанка

Енглеска : Бројач лабудова

Енглеске грофовије Мидлсекс, Бакингемшир, Брекшир, Оксфордшир и Сари имају традицију подизања лабудова, приликом чега се ове птице пребројавају. Бројачи затим пријављују колико су лабудова избројали и да ли нека од птица има повреду.

Боливија: Саобраћајна зебра

На улицама Ла Паза могу се видети људи у костимима зебре који помажу пешацима да пређу улицу.

Иран: Скриватељ регистарских таблица

Због рестрикција којима је тачно одређено колико аутомобила може да се налази на улици у току дана, поједини возачи унајмљују људе који ходају иза њихових возила како би прикрили регистарске таблице.

Холандија: Вадитељ бицикала

Бицикл је у Амстердаму прилично уобичајено превозно средство, а различите незгоде учине да сваке године велики број њих заврши у реци. Тачније, око 15.000 бицикала сваке године специјално возило са хидрауличном хватаљком извади из речних канала.

Индија: Дабавала

Давабале, које су најбројније у Мумбају, задужене су за разношење врелог ручка муштеријама. Они преузимају домаће оброке из бројних домова широм града и достављају их одређеним људима на њиховим радним местима.

Јапан: Ошија

У великим градовима попут Токија, где владају велике гужве, руководи железнице упошљавају ошије да дословно гурају људе у претрпане возове. Њихов задатак је да се постарају за то да сви безбедно успеју да уђу у вагон.

Ватикан: Швајцарски гардиста

Швајцарска гарда, задужена за папину безбедност, има улогу безбедносне снаге у Апостолској палати и Ватикану. Њени чланови носе пругасте униформе у комбинацији плаве, црвене и тамно жуте боје. Да бисте постали швајцарски гардиста, услов је да будете мушкарац католичке вероисповести, висок најмање 1.75 метара, који је одлужио најмање 2 године свајцарске војске.

Мароко: Продавац воде

У популарним туристичким областима Марока, продавци воде у шареним традиционалним костимима и са необичним шеширима на глави нуде туристима воду из торби од камиље коже, коју служе у бакарним чашама. Њихови костими често су украшени месинганим украсима и звонима.

Јужноафричка Република: Бебиситер нојева

Њихов задатак је да воде рачуна о томе да младунци нојева не кљуцају превише једни друге.

Енглеска: Чувар гавранова

Гавранови већ годинама насељавају Лондонску кулу, а верује се да њихово присуство штити Круну и Кулу, због чега чувари гавранова носе ове птице на руци и старају се за то да не одлете.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар