Пале: Пожар далеко од кућа и под контролом

Изнад села Љубогошта у општини Пале данас је избио пожар који је захватио шумско растиње на брду Кукор и почео да се спушта према селу.

Република Српска 18.09.2015 | 21:31
Пале: Пожар далеко од кућа и под контролом

Пожар изнад села Љубогошта мјештани су примијетили око подне. Тврде да су позвали полицију и ватрогасце, али ни сатима након тога нико се није појавио.

„Само су дошли из Шумарства и то је то. Малоприје сам опет контактирао број 123 и рекли су ми „Побрините се сами, имамо толико интервенција да вас не можемо заштитити“. Вече иде, куће су нам удаљене стотињак метара, а ситуација је веома сложена“, каже мјештанин Српко Веселиновић.

„Иде мрак, нека нам је драги Бог на помоћи. Нема људи, нема никога да помогне. Битно је да се пожар не спусти на ниско растиње, јер ако се спусти – готово је“, поручио је мјештанин Миленко Ристивојевић.

Старјешина Територијалне ватрогасне јединице Источно Сарајево Његош Вукадин тврди да нема разлога за панику. Зна се догодити да нас људи зову и кажу да пожари пријете кућама, а да се на терену утврди да су од кућа удаљени и по три, четири километра. Овај пожар је далеко од кућа и под контролом, тврди Вукадин.

„Отежан је прилаз и лош је терен. Надам се да нећемо дозволити да се пожар у току ноћи прошири. Ако би се пожар задржао, ми ћемо направити акцију са више људи у сарадњи са Цивилном заштитом и Шумским газдинством“, додаје Вукадин.

Вукадин додаје да су сви пожари на подручју Источног Сарајева, који су букнули у току данашњег дана, под контролом и да нема опасности за становнишво и њихове домове.

БН ТВ

Коментари / 0

Оставите коментар