СЛС: Звезда ''тукла'' и Јагодину у гостима!

Црвено-бели у премијери 10. кола Суперлиге уписали и седму узастопну победу.

Фудбал 18.09.2015 | 21:40
СЛС: Звезда ''тукла'' и Јагодину у гостима!

Прибојавали су се навијачи Црвене звезде неписаног правила да су "утакмице после дербија увек најтеже", међутим, њихови фудбалери оправдали су улогу фаворита против Јагодине у гостима. Рани погодак Славољуба Срнића у 7. минуту, допринео је сигурности у игри екипе Миодрага Божовића, која је рутински одрадила посао против претпоследњег тима на табели - 3:0 (2:0).

Повратник у Црвену звезду уписао је свој "првенац" у другом наступу, а учинио је то после одличне акције Марка Петковића и Александра Катаија на десној страни, али и смушене реакције одбрамбених играча домаћег тима.

До одласка на одмор погодио је и Срђан Плавшић, лепим ударцем искоса са леве стране, на мајсторско додавање Катаија.

У другом делу утакмице Звезда је контролисала дешавања на терену. Деловало је чак да изабраници Миодрага Божовића не морају да "максимално запињу", јер је ривал био прилично беспомоћан у офанзиви, а тачку на резултат ставио је Уго Вијеира пет минута пре краја.

Мрљу на победу, ипак, бацио је црвени картон (други жути) Славољубу Срнићу, који је у 79. минуту направио фаул у намери да исправи лоше додавање голмана Кахримана и сада му предстоји пауза у наредном колу.

Да су Звезди веома озбиљно схватили гостовање у Јагодини (без обзира на максималан учинак у претходним мечевима на Градском стадиону и тренутно стање два тима на табели), показала је одлука Миодрага Божовића да од првог минута на терен пошаље исти тим који је почео и 149. "вечити дерби". Испред Кахримана стајали су Петковић, Павићевић, Јовановић и Ибањез. Тандем задњих везних чинили су Доналд и Грујић, а Катаи је поново играо на десном крилу, Срнић на левом и Плавшић у средини.

Најистуренији је био Уго Вијеира. Била је то добитна комбинација да се пробије "бункер" који је поставио Миљојко Гошић, са два блока од чак девет играча (пет плус четири) испред гола Јагодине. Црвено-белима је ово била осма победа у првенству, уз два ремија, и сада имају седам бодова више од другопласираног Јавора, који у суботу игра код куће против Чукаричког. Звезда ће наредног викенда играти пред својим навијачима против Новог Пазара, док Јагодина прво у среду дочекује Војводину (у претходно одложеној утакмици 6. кола), а затим иде у Ниш на мегдан Радничком.

Коментари / 0

Оставите коментар