ЛЕ: Шта кажу тренери о Партизан - АЗ Алкмар...?

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић емотивно је доживео победу над АЗ Алкмаром у Лиги Европе са 3:2, пошто се прошле недеље најављивала његова смена, због пораза у 149. вечитом дербију од Црвене звезде са 3:1. Тренер фудбалера АЗ Алкмара Јон Ван ден Бром замерио је играчима на партији у поразу од Партизана, са 3:2 у првом колу Лиге Европе.

Фудбал 18.09.2015 | 15:20
ЛЕ: Шта кажу тренери о Партизан - АЗ Алкмар...?

"Кад сам стигао у Партизан, као први циљ постављено освајање титуле, и то сам са овим момцима урадио. Други циљ је пласман у Лигу Европе, и то се очекивало кроз бараж, али ето, ми смо били на прагу пласман у Лигу шампиона. Што се тиче првенства, остало је још 29 кола до краја. После дербија сам био теран из клуба и провлачен кроз блато, зато победу посвећујем навијачима и породици која је трпела трауму у претходном периоду. Пласманом у Лигу Европе зарадили смо шест милиона евра, зато искрено желим сваком тренеру Партизана исто и више. АЗ има буџет од 28 милиона, а ми смо их победили", рекао је Милинковић, па се осврнуо на критике јавности и навијача.

"Не морате да ме волите, али поштујте оно што радим. Што се самог меча тиче, још једна победа у Европи, још једна лепа утакмица, успели смо да се уздигнемо након лоше атмосфере због пораза у дербију. Играчи су показали да нису заборавили да играју, у првом полувремену били смо одлични, у другом показали стрпљење, након црвеног картона било је јасно да ћемо победити", рекао је Милинковић.

Мала стрепња постоји у црно-белом табору због повреде рамена двоструког стрелца Абубакара Оумаруа.

"Нисам задовољан како су играчи почели меч, имам доста питања за свој тим, а никад није добро када тренер има доста питања. Лош резултат за нас, пре свега смо били јако лоши на почетку меча, а када сам заменио Јансена, губили смо са 2:1 и хтео сам свежег нападача, нисам очекивао да примимо и трећи гол. Партизан је одиграо јако добро, очигледно да их је пораз у дербију мотивисао, добро су играли и заслужено су победили, посебно их издвојио Оумаруа, дао је два гола", рекао је Јон ван ден Бром.

Коментари / 0

Оставите коментар