Хорор: Ваљак прегазио човјека на ауто-путу

Незапамћена несрећа на ауто-путу Београд - Ниш код искључења за Младеновац. Живорад Ј. није приметио возило које је изводило радове, када је изашао из поквареног аута.

Србија 17.09.2015 | 21:52
Хорор: Ваљак прегазио човјека на ауто-путу

Језива смрт! Живорад Ј. (60) погинуо је у четвртак када је на њега, отпозади, налетео ваљак који равна асфалт, тежак неколико тона, којим је управљао Ненад М. (33).

Трагедија се догодила око 13 часова, на ауто-путу Београд - Ниш, код искључења за Младеновац.

Према првим незваничним информацијама, Живорад Ј. је возио своју тегет "опел корсу". Кретао се из правца Београда према Нишу, средњом траком. Одједном, приметио је да му је аутомобил "прокувао". Пре него што је зауставио своје возило, Живорад Ј. покушао је да скрене у крајњу леву траку ауто-пута, где иначе није било саобраћаја, јер су у току радови на ауто-путу.

Видевши да неће моћи да помери свој аутомобил из средње траке, Живорад Ј. је, не слутећи несрећу, изашао из возила.

- Видео сам да је неки човек изашао из аута и отворио хаубу из које се пушило - каже један од очевидаца. - Онда се сагнуо и нешто покушавао да поправи. Уопште није обраћао пажњу на околину, а претпостављам због тога што је видео да су радови на путу, те се није плашио да ће га "покупити" неки аутомобил.

Тренутак Живорадове непажње или недовољно добра процена ситуације само минут-два касније, коштала га је живота.

- Иза њега је био ваљак који равна асфалт. Радник који вози ову машинерију, кретао се напред-назад, врло споро. Не знам да ли он има обавезу да гледа иза себе, али очигледно да није приметио да је иза њега човек. А ни власник аутомобила, изгледа, није добро проценио ситуацију и то да га може оборити ваљак - каже наш саговорник.

Радник, који вози ваљак за асфалтирање, иначе из предузећа "Страбак" које на тој деоници пута изводи радове, у тренутку када се кретао у рикверц, изненада је осетио ударац отпозади. У првом тренутку, није ни слутио да је ударио - човека. Изашао је из свог возила и тек тада видео тело на путу.
Успаничен, чупајући косу, радник је позвао у помоћ своје колеге, који су одмах позвали и полицију и Хитну помоћ.

Нажалост, Живорад Ј. којем је ваљак потпуно прешао преко ногу, готово до струка, услед озбиљних повреда и крварења, издахнуо је на лицу места.

Возач ваљка за асфалтирање дао је изјаву о немилом догађају на месту несреће, а истрага ће показати да ли ће Ненад М. евентуално и због чега бити процесуиран у овом случају.

УВИЂАЈ ТРАЈАО ТРИ И ПО САТА

На место несреће стигло је неколико патролних кола полиције, као и надлежни тужилац и истражни судија. Увиђај је трајао више од три сата, због чега је саобраћај, на овом делу пута, био знатно успорен, а возила су се кретала само једном, зауставном траком, што је изазвало огромне гужве и колоне.

Извор: Вечерње новости

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Градјанин

17.09.2015 20:28

Онај који вози у рикверц а при томе не гледа иза себе је увијек крив, да ли возио мотор, ваљак или авион.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не рисе

18.09.2015 00:53

На обиљезеном дијелу пута гдје се изводе радови нема право нико осим овласцених људи да улазе...велика трагедија али ко није радио са оваквим масинама које праве огромну буку и које су теске и по неколико тона тај мозе да лупета као ти сто лупетас

Name

ШЕВА

18.09.2015 06:27

ГДЈЕ ЈЕ НАМА КРАЈ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

18.09.2015 07:19

Да ли је бука оправдање да се не гледа уназад током возње у рикверц???

ОДГОВОРИТЕ
Name

расуло па то ти је

18.09.2015 07:37

Возач ваљка није крив. Ако та дионица коју је ваљао није била обиљежена, крив је онај ко је није обиљежио. А морао је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни

18.09.2015 09:00

Па тај ваљак до сад ни корњачу није стиго прегазити ????

ОДГОВОРИТЕ