Звезда добија првог кандидата? Човић на пола пута!

"Ако би се мерило процентуално на пола сам пута, мада гледајући ову негативну кампању, то ми диже процену ка позитивној одлуци", изјавио је члан УО ФК Црвена звезда Небојша Човић о потенцијалној кандидатури за председника клуба.

Фудбал 18.09.2015 | 20:40
Звезда добија првог кандидата? Човић на пола пута!

Члан управног одбора ФК Црвена звезда Небојша Човић рекао је да још није донео одлуку да ли ће се кандидовати за председника на предстојећим изборима у Звезди, али да га негативна кампања која се води против њега у појединим медијима приближава позитивној одлуци.

"Ако би се мерило процентуално на пола сам пута, мада гледајући ову негативну кампању, то ми диже процену ка позитивној одлуци. Те кампање трају доста дуго да се ја питам одакле толики страх од мог евенуталног кандидовања. То већ не разумем, о чему се заправо ради, шта неке људи мучи", изјавио је Човић Тањугу.

Претходних дана у медијима се могло прочитати да је Човић кривац што Звезда 2014. године није добила европску лиценцу, да је он једини на седници УО био за расписивање избора, као и да је он "кривац" за тужбу Новака Мартиновића.

"Вероватно ћу да будем крив и за траву у фудбалском клубу, али да упростимо и да народски кажем да су то глупости које немају везе са мозгом. Постоје записници са свих седница Скупштина и Управног одбора, а имао сам околност да будем члан радне групе која је 2012. године дошла у клуб и затекла дуг од 48 милиона евра. Метафорички, што је била већа љубав према Звезди, тако је дуг растао. Посао око лиценце радили су Милорад Жечевић и Стефан Пантовић, а лиценцу нисмо добили пре свега због неконтролисане куповине играча", рекао је Човић.

Према Човићевим речима "појединци троше енергију последњих недеља, плашећи радну заједницу, играче и чланове УО, мојим евентуалним кандидовањем што више говори о њима, како би радили, а не о мени".

"Ако бих ја тај посао радио, нама су потребни људи! Свако ко искрено воли Звезду, не треба да се плаши промена, уколико није учествовао и доприносио оваквом стању у ФК. Све друго је малициозно ширење неистина и изазивање даље нестабилности клуба".

Он истиче да га то не чуди с обзиром на то од кога долази.

"Као што ме неће чудити ни појачавање разних кампања у смислу "Ћокија", "Косовског лопова" и осталих медијских етикетирања која трају годинама када сам ја у питању. Но, свестан сам да се успех у Србији не прашта. Све ове кампање заправо показују да вредим и уопште ме не плаше, али изгледа да плаше неке друге", јасан је Човић.

Како је навео, посебно га радује чињеница да навијачи цене његов рад у КК, а посебно га је "дирнуо" транспарент навијача Партизана на минулом дербију.

"Неуобичајно је за Србију да неко признаје успех. Да се разумемо, то није само мој успех, већ свих оних људи који су заједно са мном радили, а и оних који су веровали у нас свих ових година и подржавали нас. Наравно то ми је сатисфакција за комплетан ради и труд и даје ми додатну енергију и за кошаркашки клуб, али и за евентално размишљање око фудбалског. Са друге стране, када ме навијачи Партизана 'прозивају' као на прошлом дербију трошећи на мене онолики транспарент, значи да вредим, да знам и да ме се плаше. И то говори колики је страх заправо, јер једну тачку смо ставили".

Човић је рекао да предстојећи избори треба да буду у духу добробити Звезде и да сви могу да се кандидују.

"Испада да је мени баш стало да будем председник по сваку цену. Ја само знам да су навијачи и публика на утакмици против Радничког узвикивали и изнели став кога неће. Нису рекли кога хоће. Ја могу да претпоставим ко више никада неће моћи да се врати у Црвену звезду. Ко год хоће да се кандидује треба и не видим разлоге да се око тога свађамо и бавимо прљавом кампањом. Мене то не интересује, али спин мајстори мисле да могу сваког да преваре. Не плашим се њих, али водићу рачуна да све буде у интересу Звезде".

Он је напоменуо да Звезда има изузетно доброг тренера, "којег смо најзад пустили да ради".

"Потпуно сам се слагао са неким формулацијама које сам чуо да 'Звезда не може да личи на земљорадничку задругу' и да у њој 'не могу да одлучују техничка лица'. Звезда има одличан тим, Звезда треба да буде прва и заслужује да буде прва. И треба да савлада одређене финансијске проблеме да не би било оно, направили сте добар тим, добар резултат, али кад погледате финансијску димензију опет уђете у велике проблеме. Сви се сећамо лета 2014. године".

Такође, рекао је да нема потребе за страх од ФИФА и УЕФА.

"Ми знамо шта су наше обавезе и нису те обавезе пале са неба изненада. У свему овоме што се догађа треба да победи Црвена звезда, а ја мислим да неће победити ако неки наставе са оваквим прљавим кампањама, манипулацијама и изношењем неистина. Никада до сада нисам отворио свој профил на Фејсбуку, а данас смо открили да имам осам лажних профила и не разумем зашто. И то ћемо пријавити службама које се баве технолошким криминалом. Тамо има свачега, користи се слика моје породице. На једном од лажних профила ја наводно месецима активно водим кампању за председника Звезде, а да о томе појма немам. Ништа није свето, ником нисам дирао породицу, довољно сам образован да знам да одређене ствари треба сачувати, јер породица је најважнија", закључио је Човић.

Коментари / 0

Оставите коментар