Човић: Повукао сам тужбу, али нисам опростио Вујошевићу!

Председник КК Црвена звезда поручио да неће заборавити увреде бившег тренера КК Партизан упућене његовој породици.

Кошарка 18.09.2015 | 23:00
Човић: Повукао сам тужбу, али нисам опростио Вујошевићу!

На први поглед делује да су "закопане ратне секире", међутим, да ли је баш тако...

Председник кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић рекао је да никада неће заборавити увреде које је Душко Вујошевић изрекао на рачун његове породице, иако је повукао тужбу против бившег тренера Партизана.

"Нисам човек који лако заборавља увреде породице, тако сам васпитан у радничкој породици у којој сам одрастао. Међутим, нашао се мудар судија који је на рочиштима предложио Вујошевићевим и мојим адвокатима да се направи такав споразум. Дуго сам размишљао и дао сам сагласност пошто смо завршили епоху, али то не значи да сам опростио увреде упућене мени и мојој породици", рекао је Човић Тањугу.

Он је додао да је такву одлуку донео јер искрено мисли да би Партизан и Звезда требало да буду велики спортски ривали.

"Да људи навијају и имају задовољство када је Звезда боља, и они када навијају за црно-беле, када је Партизан бољи. Ја то стварно мислим и знам да ми одређени проценат неће веровати, јер полазе од себе. Нема здравог и јаког спорта у Србији без јаког Партизана и Црвене звезде. Јако су важни и сви остали, али Партизан и Звезда су стубови српског спорта", рекао је Човић.

Председник Звезде истакао је да је управо из тог разлога пристао да обави разговор са новим председником Партизана Николом Пековићем.

"Било би погрешно да ми као први људи клубова, не утичемо да се атмосфера смири и пренесе на здраво спортско ривалство. Са тим циљем смо обавили разговоре са Пековићем који је изванредан играч, човек који има велику каријеру. Имали смо веома добар и конструктиван разговор. Пред нама је време у коме ћемо са речи прећи на дела и верујем да је то изводљиво", рекао је Човић.

Према његовим речима, нијо било разлога да не седне са Пековићем или било којим функционером из Партизана.

"Ако људи који су на одговорним местима у оба клуба не седну и не договоре се какав заједнички приступ треба да направе у смислу помоћи и сарадње са државом, у смислу даљег развоја и унапређење српског спорта, верујте да не постоји неко трећи ко би то могао да уради. А када имате јаке клубове, онда ћете имати и јаку репрезентацију", закључио је Човић.

Коментари / 0

Оставите коментар