Мамињо блиста: Намјешта брату репрезентацију!

Челник Динама сматра да је његов брат Зоран победом против Арсенала у Лиги шампиона потврдио да је велемајстор свог зната и да је спреман за клупу Хрватске.

Фудбал 19.09.2015 | 10:00
Мамињо блиста: Намјешта брату репрезентацију!

Динамо је шокирало Арсенал на Макисмиру у среду увече у првом колу Лиге шампиона (2:1), након чега је настала права еуфорија у Хрватској.

Загребачки клуб остварио је први тријумф над неким енлглеским тимом, али и прву победу у Лиги шампиона после 16 година. Претходно су 29. септембра 1999. године победили Штурм.

Очекивано играчи су сијали од среће, победу су углавном посвећивали породици, док је Чилеанац Фернандез други гол, на изненађење свих, посветио Ивану Заморану, свом идолу из дечачких дана, који је имао саобраћајну несрећу у Буенос Аиресу.

Тренер Динама Зоран Мамић рекао је да је Динамо коначно засијао и доказао да има тим за велика дела и то само зато што су играчи веровали и фанатично се борили до последњег атома снаге на терену.

"Енормно сам срећан због победе над Арсеналом и свака част мојим играчима јер су испунили све што смо се договорили и зато смо награђени. Победили смо у Лиги шампиона након дуго времена. Добро смо скаутирали Арсенал, захваљујући и информацијама од Славена Билића и Николе Јурчевића и захвалан сам им на томе.Ипак, без труда моје екипе то ништа не би вредело - одрадили су велики посао. Потајно сам се надао да можемо да направимо чудо, јер смо били веома концентрирасан на овај меч. О дебаклу нисам размишљао, јер сам знао да можемо физички да парирамо Арсеналу, који се није снашао против екипе која зна да чува лопту", изјавио је хрватским медијима после историјског тријумфа Зоран Мамић, чију екипу у наредном колу очекује дуел са Бајерном.

Велику радост после победе није крио ни Здравко Мамић. Он је похвалио све, а посебно је апострофирао свог брата.

'Доживљавали смо невиђене ударце, али ово је била ноћ наших играча и навијача, а наравно и тренера Зорана Мамића. Наши играчи су храбри, способни зналци, а тренер Зоран Мамић показао је да је врхунски велемајстор. Али он није само мој брат, он је велики тренер", изјавио је Здравко Мамић за "Спортске новости".

Искусни вук Здравко Мамић ударио је хвалоспев по брату Зорану у жељи да му тријумфом над Арсеналом "намести" клупу репрезентације Хрватске, која је упражњена после смене Ника Ковача.

У први план последњих дана из мора имена издвојили су се Анте Чачић и Зоран Вулић, док је у сенци у конкуренцији био и Зоран Мамић. Популарни мамињо сматра да је велики тријумф против великог Арсенала јасан знак да његов брат треба да преузме национални тим.

Коментари / 0

Оставите коментар