Догађај који је српска кошарка дуго чекала!

Помирење Звезде и Партизана!!! Председници два највећа српска клуба, Никола Пековић и Небојша Човић, ручали заједно и закопали ратне секире...

Кошарка 18.09.2015 | 13:40
Догађај који је српска кошарка дуго чекала!

Током последњих година односи на релацији два највећа српска клуба били су хладни попут зиме на Антартику, а посебна прича виђена је међу кошаркашким клубовима Црвене звезде и Партизана. Под утицајима разних струја, ратне секире су годинама биле откопане и врло често ни најниже увреде нису биле довољне у препиркама које су умеле да трају данима без престанка.

Али коначно су водећи људи црвено и црно-белих схватили да таква политика не води никуда, па су одлучили да „зла крв“ и тензије нестану. Како сазнаје дневни лист Блиц, нови председник Партизана Никола Пековић водио је првог човека Црвене звезде Небојшу Човића на ручак у хотел "Мајдан", који је био и пријатељског и пословног карактера.

Како се у тексту наводи, челници два клуба причали су о проблемима који су иза вечитих ривала, али и будућности и свим дешавањима која тек следе. Пековићев и Човићев разговор одвео је до тога да су ратне секире коначно закопане, што је довело до тога да су Црвена звезда и Партизан коначно у примирју. Дан који је српска кошарка дуго чекала коначно је стигао!

Пековић и Човић су, такође, договорили и маркетиншку сарадњу, која би требало да учврсти односе два великана.
"Започињемо нову епоху онако како су то деценијама, у прошлости, радили људи који су водили Партизан и Звезду, на здравим основама, уз искључиво спортско ривалство у миру", поручио је Човић Блицу.

Подсетимо, Пековић је на место председника трофејног клуба стигао после одласка Предрага Даниловића, док је Човић председник Црвене звезде, клуба који је претходне четири године био у статусу мировања.

За то време се такмичио тим Црвене звезде Телеком, односно некадашњег ФМП, који је летос променио име у КК ИЛР.

Коментари / 0

Оставите коментар