Караџић: Одлука о Косову у УЕФА-и не прије јуна 2016.!

Председник ФСС Томислав Караџић рекао је за “Вечерње новости“ да ће се на Извршном комитету УЕФА расправљати о захтеву Косова за пријем у УЕФА.

Фудбал 18.09.2015 | 11:20
Караџић: Одлука о Косову у УЕФА-и не прије јуна 2016.!

Ипак, он је навео да Косово бар до јуна 2016. године неће постати члан те организације, али и открио друге детаље са Извршног комитета.

“Два дана смо генерални секретар Небојша Ивковић и ја у сталном смо контакту са највишим званичницима УЕФА. Захтев непризнате државе и непризнатог фудбалског савеза је заиста на дневном реду, о њему ће се расправљати, али имамо чврста уверавања да се о њему неће одлучивати на овом Извршном комитету, јер ово тело и не доноси одлуку о оваквим питањима“, каже Караџић.

Ипак, људи из Приштине неће одустати.

“Они данима на Малти своју тезу о уласку у УЕФА базирају на причи како је такозвана држава Косово на прагу уласка у ФИФА, или како су већ пуноправна чланица Међународног олимпијског комитета и само је тај детаљ донекле њихов адут у преговорима. Колико је нама предочено, о овој ствари не може да се одлучује пре Конгреса УЕФА, најкасније у јуну 2016. године и ту је ФСС заштићен јасним и строгим словом Статута УЕФА“, додаје Караџић, свестан да би евентуално нешто могло да се догоди и раније на ванредној седници.

Извршни комитет УЕФА је идеална прилика да се фудбалски људи из Европе сретну на једном месту и причају о разним стварима. Караџић је открио још један детаљ.

“Наша мука је чињеница да не идемо на Европско првенство следеће године у Француску. Многе моје колеге су на Малти признале да је и за њих чудно што Србија има онако моћан тим, али нема резултате у квалификацијама. Ипак, сви смо се сложили да су сјајни резултати млађих категорија гаранција да су пред нашом "А" селекцијом бољи дани“, закључио је Караџић за “Вечерње новости“.

Коментари / 0

Оставите коментар