ЛЕ: Партизан почиње нову европску одисеју!

Фудбалери Партизана у четвртак од 21.05 почињу учешће у Лиги Европе, утакмицом против холандског АЗ Алкмара у Београду.

Фудбал 17.09.2015 | 14:00
ЛЕ: Партизан почиње нову европску одисеју!

Ове екипе се никада раније нису састале у такмичењима које организује УЕФА, а “црно-бели“ су се кроз историју од холандских екипа састали само са Гронингеном. Одиграли су укупно четири утакмице и забележили по две победе и два пораза.

Клуб из Алкмара такође нема превелико искуство играња против српских клубова, у сезони 1980/81 суочио се са Радничким из Ниша у трећој рунди Купа УЕФА, а двомеч је решио у своју корист укупним резултатом 7:2.

Српски шампион је победио на све три европске утакмице које је одиграо на свом терену ове сезоне, а до сада је шест пута успео да избори пласман у групну фазу неког европског такмичења. Једини пут је презимио у Европи у сезони 2004/05.

Партизан је неславно почео сезону у домаћем шампионату, тренутно је четвртопласирани тим на табели, има утакмицу мање, али и осам бодова заостатка за лидером, Црвеном звездом.

Ништа боље не иде ни тиму из Алкмара, тренутно је на 13. позицији Ередивизије, има пет бодова из пет кола, а прву победу забележио је тек у последњој рунди, када је један од голова постигао и српски интернационалац, некадашњи омладинац Партизана Рајко Брежанчић.

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да очекује да његови изабраници покажу да нису заборавили да играју фудбал, док је крилни нападач Никола Трујић истакао да Партизан нема чега да се плаши на старту Лиге Европе.

Поред утакмице између Партизана и АЗ, у оквиру групе Л у Билбау састаће се Атлетик и Аугзбург, главни фаворити за пласман у даљи ток такмичења.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ГРОБАР ДО ГРОБА

17.09.2015 12:22

За Партизан се не навија...Партизан се воли! Срећно, црно-бели.

ОДГОВОРИТЕ