Хрватска најављује затварање границе, а Србију позива да заустави избјеглице

Криза с избеглицама и даље траје у Србији, али и околним земљама. Избеглице и данас стоје испред границе с Мађарском, али неки од њих се одлучују на пут у Хрватску. 

Регион 17.09.2015 | 22:35
Хрватска најављује затварање границе, а Србију позива да заустави избјеглице

 21:59 - Словеначка полиција са воза скинула 250 избеглица

Словеначка погранична полиција вечерас је у Добови, месту на словеначкој страни границе са Хрватском, зауставила међународни воз Београд-Љубљана и из њега издвојила 200 до 250 особа за које се сумња да су избеглице и мигранти.

Над њима се спроводи поступак провере докумената и идентитета, пренела је хрватска агенција Хина.

Воз је наставио пут након што су са композиције искључени вагони са избеглицама, објавила је Словеначка телевизија.

Полиција је најавила да ће касније вечерас медијима објаснити шта ће се догодити са особама које је привремено задржала.

Ти људи тврде да имају документе за наставак путовања.

Словенија је, према наводима словеначких медија, за избеглице који пређу словеначко-хрватску границу припремила прихватне центре у Брежицама и Чрномељу, одакле би их прераспоређивала у општине у унутрашњости државе.

21:33 - Ничија земља на Хоргошу потпуно празна

Ничија земља на граничном прелазу Хоргош 1 тренутно је потпуно празна и на њој се не налази више ниједна избеглица, док је на прелазу Хоргош 2 још њих стотињак.

Како јавља Тањугов извештач са лица места, на ничијој земљи се налазе само контејнери са смећем, а иза ограде на мађарској страни још су распоређени припадници мађарске полиције, али у знатно мањем броју него претходних дана.

Након претходна два дана, када је преко 1.000 миграната хрлило да пређе овај гранични прелаз, ситуација је вечерас потпуно неуобичајена јер влада потпуна тишина.

За разлику од овог граничног прелаза, на Хоргошу 2 се налази још око сто избеглица, мада је и њихов број у константном осипању.

На том граничном прелазу и даље се налазе аутобуси који превозе избеглице углавном ка Хрватској, па се очекује да би до јутра он, такође могао да буде празан.

21:29 - Нови талас избеглица вечерас прешао у Хрватску

Са подручја Шида алтернативним путем кроз кукурузна поља вечерас је у Хрватску прешао нови талас мушкараца, жена и деце из Сирије, Авганистана и других ратом захваћених подручја.

Од око 20.30 па до 21 сат колоне избеглица са најнужнијим стварима по мраку убрзано су се кретале пут Товарника у Хрватској, при чему их нико није спречавао да пређу границу.

21:22 - Избеглички талас може захватити и Црну Гору

Избеглички талас са Блиског истока можда да захвати и Црну Гору Влада је спремна за евентуални прилив избеглица, оценили су представници Уницефа у Подгорици и црногорске Владе.

Због пооштравања режима преласка српско-мађарске границе, сасвим је извесно да ће дио избеглица кренути преко Црне Горе ка земљама ЕУ.

21:20 - Словенија зауставила воз са избеглицама

Словеначка полиција зауставила је данас воз са око 200 избеглица на железничкој станици у месту Добова, на словеначкој страни границе са Хрватском, јавља агенција Ројтерс.

То је највећа група избеглица која је покушала да уђе у Словенију откад је почела избегличка криза у Европи, показује полицијска статистика.

21:12 - Сијарто: Хрватски систем се распао за један дан

Министар спољних послова Петер Сијарто рекао је да се хрватски систем за бригу о мигрантима распао за један дан.

Сијарто је истакао да је Мађарска проширила кризну ситуацију са области на граници са Србијом на територије близу линије разграничења са Хрватском, због прилива избеглица и миграната, јавља Ројтерс.

21:06 - Хрватски министар позвао Србију да заустави избеглице

Министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић најавио је затварање границе уколико се поново догоди да толики број људи у једном дану уђе у земљу и позвао избеглице да не долазе у Хрватску, а Србију је позвао да их заустави.

"Да ли српска страна, односно њихова полиција, ради свој део посла, може се видети по приливу миграната из Србије. Оно што ми од њих очекујемо је да зауставе мигранте и према њима примене иста правила која примењује и Хрватска", рекао је Остојић, пренела је агенција Хина.

20:29 - Остојић најавио могућност затварања границе

Потпредседник Владе Хрватске и министар унутрашњих послова Ранко Остојић рекао је вечерас да ће Хрватска затворити границу ако поновно у једном дану на њу пристигне готово 8.000 узбеглица.

Остојић је то рекао на конференцији за новинаре на излетишту Стари Куњевци недалеко од Винковаца на којем је основан Штаб за координацију активности поводом доласка избеглица у Хрватску, а који води управо министар Остојић, пренела је Хина.

"Нема потребе да долазите нити је Хрватска заинтересирана да буде
место на којем ћете покушати да тражите исту заштиту коју можете имати и у оним земљама у којима сте већ", поручио је Ранко Остојић избеглицама које су тренутно у Грчкој, Македонији и Србији и намеравају преко Хрватске да дођу до западноевропских држава.

Потврдио је да је словеначка граница затворена за избеглице, а транзитни коридори не постоје.

"Ми се понашамо као земља која припада ЕУ, дужни смо да региструјемо те особе и нико нема право да позива те људе и говори им да је неко отворио границу. Да имају редовне пасоше, папире и визе могли би путовати без проблема. Не могу путовати према другим земљама док се не спроведе поступак који морамо спровести, а сигурно је да друге земље нису уопште заинтересиране за такав прилив", рекао је Остојић.

19:24 - Избеглице преплавиле Товарник

У Товарник и даље приштижу избеглице са Блиског истока, а део оних који су ту боравили током дана, одвози се даље аутобусима, док ће неки преспавати у том хрватском месту на граници према Србији.

Од 17 до 18 сати осам пуних аутобуса одвезло је мушкарце, жене и децу у правцу железничких станица Илача и Ђелетовци, на правцу према Винковцима, али истовремено знатан број њих наставио је да долази на Железничку станицу Товарник.

На тој станици вечерас има неколико стотина избеглица док је стотинак метара даље, код месног силоса, распоређено њих око 1.000.

Једна група од око 200 избеглица покушала је да настави даље ка центру места, али их хрватска полиција, која је иначе веома толерантна у поступању, за сада спречава.

У близини силоса - на травњаку и паркингу одакле полазе аутобуси који превозе избеглице, постављено је неколико шатора, а активисти хуманитарних организација и Црвеног крста повремено доносе храну и воду.

Аутобуси који одвозе до те две железничке станице, враћају се натраг у Товарник, док је Тањугова екипа на регуларном граничном прелазу Шид срела и два аутобуса из Србије који намеравају да удју у Хрватску.

19:03 - Бандић: Загреб спреман за прихват избеглица

Загребачки градоначелник Милан Бандић рекао је да ће до вечерас до 20 сати на Загребачком велесајму бити припремљен павиљон који ће моћи да примити 1.200 избеглица, а у наредних 48 сати биће спреман простор за још 2.000 људи.

Бандић је наложио да се све службе у граду ставе у функцију и да сарађују с државним органима.

Позвао је грађане да, ако имају могућности, приме избеглице инајавио да ће он већ сутра у својој викендици прихватити једну породицу.

"То се може догодити било коме и у било којем тренутку, будимо сви више хумани, будимо више људи и солидарни", поручио је Бандић Загрепчанима.

18:52 - На границу код Бездана стигла помоћ

На гранични прелаз Бездан – Батина између Србије и Хрватске допремљене су цистерне са водом, мобилни тоалети и контејнери, како би услови за велики број пристиглих избеглица били побољшани.

У близини овог прелаза остало је око 100 избеглица, које нису прешле у Хрватску, након што су колоне људи прешле мост и ушле у ту суседну земљу.

Из кризног штаба града Сомбора рекли су агенцију Бета да за сада не очекују да ће се наставити прилив избеглица на тај гранични прелаз, али да не искључују и такав сценарио током ноћи.

Аутобуси са избеглицама почели су јутрос да пристижу на гранични прелаз Бездан – Батина, а током дана без престанка пристизале су и колоне такси возила.

Према незваничним проценама ову границу је од јутрос прешло више хиљада људи.

18:31 - Хрватски медији: Избегличка криза ескалира

Избегличка криза у Хрватској ескалира, пошто је у ту земљу, према подацима МУП-а, до данас у подне ушло 7.300 миграната, а сви прихватни центри су пуни, јављају хрватски медији.

Избеглице сада улазе у Хрватску и преко граничних прелаза Бајаково, Батина и Илок. Медју њима има доста жена и деце, а многима је позлило, па је један човек подвргнут реанимацији.

18:18 - Фото: Драматичне сцене из Товарника

18:13 - Милановић: Избеглице ће се упућивати према Словенији и Мађарској

Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је данас у Сплиту да ће се избеглице које долазе у Хрватску сигурно упућивати према Словенији и Мађарској.

"У Хрватској избеглице неће остати, они већ пролазе кроз нашу земљу. Ово није никаква опасност за Хрватску, а колики ћемо број примити не знамо. Сигурно ћемо их упућивати према Словенији и Мађарској, а ми већ два дана показујемо да смо цивилизована и организована држава", рекао је Милановић послеподне новинарима у Сплиту.

Милановић је нагласио да је Хрватска има пуну контролу ситуације, која није драматична, али је озбиљна, преноси портал Вечерњег листа.

Хрватски премијер је рекао да су избеглице у проблему и да желе да дођу до Беча или Минхена.

"Наша срца су велика, али могућности нису. Нећемо заустављати никога батинама, жицом или псима. Они ће проћи кроз Хрватску, ми их нећемо заустављати, а даћемо све од себе да их попишемо", нагласио је премијер.

18:06 - Мања група избеглица стигла пред Словенију

Мања група избеглица која је данас превезена из Товарника у Загреб, током поподнева се појавила на граници са Словенијом, а ускоро би их могло бити и више, објавили су словеначки медији.

Словеначка телевизија објавила је снимак неколицине избеглица који се налазе пред Словенијом на међудржавном граничном прелазу Брегана-Насеље/Словенско село, али још увек на територији Хрватске.

Како се наводи, ради се о делу веће групе од око 500 људи који су из Загреба према граници са Словенијом кренули пешице, а ове који су већ стигли вероватно је неко повезао возилом када су стопирали, преноси Хина.

18:03 - Међународни возови из Загреба само до Филаха

Међународни возови из Загреба за Франкфурт и Минхен иду само до Филаха на југу Аустрије, пошто су немачке железнице због ванредне ситуације у вези са прихватом избеглица, обуставиле саобраћај са Аустријом.

Како су саопштиле Хрватске железнице (ХЖ), од 17. септембра ХЖ Путнички превоз не продаје међународне карте за релације на којима је обустављен саобраћај.

Од 17. до 21. септембра возови 212/213 неће саобраћати између

Филаха и Франкфурта, а од 17. септембра до даљег возови 498/499 неће саобраћати између Филаха и Минхена.

18:00 - Мушкарац и беба задржани у болници

Мушкарац којег су радници хитне помоћи оживљавали порд пута у тренутку када је пробијена полицијска блокада и стампедо избеглица кренуо према аутобусима, примљен је у винковачку болницу и изван је животне опасности.

Задржан је на посматрању као и беба стара 11 месеци која је у болницу довезена у преподневним сатима, а услед дехидрације. И она ће бити у болници док се не утврди њена комплетна здравствена слика.

17:53 - Црвени крст Словеније очекује долазак 5.000 миграната

Словеначки Црвени крст саопштио је данас да у наредним данима очекује долазак 5.000 избеглица пошто је више хиљада већ стигло у Хрватску.

"Биће нам потреба помоћ из Словеније и од свих који разумеју људску патњу људи који беже из ратом разорених области", саопштио је Црвени крст Словеније.

17:44 - Остојић: Хрватски капацитети за смештај избеглица попуњени

Сви хрватски капацитети су попуњени, изјавио је министар унутрашњих послова Ранко Остојић и позвао Грчку, Македонију и Србију да зауставе прилив избеглица.



"Нисмо земља која у датом тренутку не може бити солидарна, али у овом тренутку тражимо од њих да зауставе приливе који се догађају у земљама које то допуштају", изјавио је новинарима Остојић на железничкој станици у Товарнику.

Товарничка станица од рано јутрос је "окупирана" с неколико хиљада избеглица које су у Хрватску ушле из Србије, након чега би возом требало да буду пребачени у Загреб, пренела је Хина.

Према Остојићевим речима, око 6.000 миграната, колико их је од јуче ушло у Хрватску, не може да угрози безбедност државе.

17:16 - Мигранти залутали до мађарске границе

Око 200 миграната неочекивано се нашла на 20-ак метара од мађарске границе у месту Луч. Тачније били су код некадашње војне карауле на свега 20-ак метара од мађарске границе.

Новинарима који су се нашли тамо казали су да не знају што тамо раде и где да крену, а онда се одједном с друге стране границе појавила мађарска полиција, док је ваздушни простор суседне државе надетао полицијски хеликоптер.

Након, два до три сата колико су провели на том простору мигранти су се повукли, а хрватска их је полиција одвезла у смеру Чепина где је за њих организован привремени смештај.

17:10 - Стотинак избеглица несметано ушло из Шида у Хрватску

Са подручја Шида у Хрватску је око 16:30, кроз кукурузна поља несметано је прешла група од стотинак мушкараца, жена и деце из Сирије, јавља репортер Тањуга са лица места.

Они су без икаквих проблема, већ у протеклих 24 сата познатим путем, ушли у Хрватску а, за разлику од преподнева, сада није било хрватских полицајаца.

Избеглице су се потом пешке упутиле ка железничкој станици у Товарнику одакле је током дана са 14 аутобуса део њих пребачен ка жележницким станицама Ђелетовац и Илача, на правцу према Винковцима.

Хрватска телевизија је објавила и снимак пробоја кордона.

Видео може да се види на сајту ХРТ-а.

16:25 - Стампедо избеглица у Товарнику

Хрватски план о организованом превозу распао се око 15:30, када су избеглице, незадовољне спорошћу којом их одвозе, у стампеду пробили полицијски кордон према месту на којем су паркирани аутобуси у Товарнику.

"У сулудом јуришу трчали су и покрај човека ког су лекари у том тренутку оживљавали будући да му је нагло позлило. Ситуација је била крајње драматична, чуо се врисак и плач деце, унезверени родитељи су најмлађе у страху и неверици држали у ваздуху настао је ошти хаос", пише "Јутарњи лист".

Тек око 16:10 полиција је ипак успела да заустави прву групу имиграната који су након пробијања блокаде кренули пешице према аутобусима.

15:56 - Незадовољне избеглице уништавају хотелски инвентар

Око 500 избеглица које су данас смештене у хотел "Порин" у загребачком насељу Дугаве, почело је протесте јер не желе да остану у Хрватској, и у том делу града је све више интервентне полиције.

Избеглице које су стигле у хотел "Порин" новинарима поручују да желе да оду јер су непожељни, бацају намештај, кревете и металне конструкције кроз прозор и вичу "Слобода, слобода".
Такодје бацају WЦ папире и шаљу јасне поруке да свој пут намеравају да наставе и да у Хрватској не желе да остану, а спомињу и немачку канцеларку Ангелу Меркел.

15:48 - Азилант с Косова напао ТВ екипу код Загреба

Азилант с Косова истрчао је из хотела Порин у Дугавама код Загреба го до појаса и бацио циглу према новинарима који су чекали избеглице из Товарника, пише "Јутарњи лист".

Цигла је погодила сниматеља Мреже ТВ у руку, чија је тв екипа на Фацебооку напоменула како се не ради о избеглици него о азиланту. Новинари су азиланта савладали након чега је стигла интервентна полиција и привела га у полицијску 'марицу'.

15:39 - "Хвала, Србијо"

Након јучерашњег хаоса на српско-мађарској граници, мигранти на граничном прелазу Хоргош 2 мирно протестују узвикујући "Хвала, Србијо", јавља репортер РТС-а.

Једна група је на двадесетак метара од прелаза формирала живи зид, држећи се за руке. Они не желе да разговарају с новинарима, али узвикују: "Хвала, Србијо".

15:31 - Хаос у Товарнику: Ко ће први до аутобуса?

Након што су дошли аутобуси, многе избеглице покушале су да преко реда дођу до аутобуса.

Прво су стајали стрпљиво у реду:

Али затим су стваро почеле да измичу контроли:

15:27 - Туча међу мигрантима у Товарнику

Дописник британског Канала 4 Џонатан Милер објавио је на свом налогу на Твитеру фотографију за коју каже да представља тучу међу мигрантима код Товарника. Полиција очајнички покушава да контролише ситуацију.

13:30 - Према подацима МУП-а у Хрватску је ушло 6.200 избеглица након што су из Србије због затварања мађарске границе преусмерени на Хрватску.

Број избеглица у Товарнику стално расте. Тамо их дочекују Црвени крст, невладина удружења и грађани. Осигуравају им храну, пиће и потребну помоћ. Импровизовани центар у Товарнику ће се затварити, а избеглице се са станице преусмеравају у прихватне центре.

Ноћас је око 1.45 часова кренуо воз са 800 избеглица из Товарника који их је превозио у Дуго Село, тамо су стигли око 5 часова. Аутобусима су након тога пребачени у прихватни центар Јежево.

Извор: Блиц/Агенције

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

дивља јабука

17.09.2015 11:28

И сад ће сви заједно да смлате Исил, онда ће те избјеглице упутити назад, Сирија ће се поново изградјивати, барел нафте ће пасти на 22 долара, и тако то иде задњих 20 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

707

17.09.2015 22:18

АААКЦИИИЈААА...продаја некретнина у Хрватској:Лика,Банија,Кордун,Далмација,Источна и Западна Славонија и наравно један већи дио Загреба ...велики попуст...предност при куповини имају грађани Сирије,Ирака,Авганистана и наравно умјерени терористи(то су ови што их Америка финансира)...остало је још само 300 000 Српских имања...акција траје до истека залиха

Name

Да

18.09.2015 01:45

Нек оставе избјегли се код себе а ми цемо затворити границе

Name

xxx

17.09.2015 11:38

Драга Колинда..не може то"Ја ћу пустити мало,па ћу прекинути",угледајте се на колегу Вучића, он је пустио да Арапи гурају колико имају снаге.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

17.09.2015 18:24

Незнају усташе са мало избјеглица, они знају са избјеглицама кад их има 250 000, дигну авионе и бомбардују колону, зато би ове јадне људе требало упозорити да избјегавају НДХ.

Name

глас

17.09.2015 19:20

Подрзавам, они су протјерали 250 000 срба, сад несто кукају, срам их било!!! Све преусмјерити у Хрватску!!!!

Name

Србија

17.09.2015 21:41

Са задовољством цемо да их пустимо да преплаве Хрватску...

Name

Ратко

17.09.2015 23:19

На измаку сезоне,неочекиван број туриста стигао у Хрватску.Хотелијери задовољно трљају руке

Name

Ратко Слабић

17.09.2015 12:20

Дивим се једној Сведској на солидарности,смјестице 80 000 избјеглица.Хрватска је просле године дла азил 25 људи. Хрватски скутори би појели и оно сто посеру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

17.09.2015 14:55

Писао сам јуце, овдје се ради о цистој економској миграцији, какаве избјеглице какви бакраци, они да хоце да бјезе од рата остали би у Турској...Ајмо и ми заратит на 5 дана, па као избјеглице да одемо у Њемацку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

вијест

18.09.2015 09:43

Па , да нас све врате кући , к'о што су нас и вратили , а наши нам покрали паре које смо требали добити са бироа за запошљавање !

Name

СССС

18.09.2015 21:36

Дабогда ти рат био у куци,али само теби.

Name

Гаврило Принцип

17.09.2015 15:22

Хрвати су најхрабрији народ на свету, не зато што се ничега не боје, него зато што се ничега не стиде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додигов Кум!

17.09.2015 16:21

Хвала Богу да тебе посла да дјелис Хрватима лекције из морала.Без тебе би свијет друкције изгледо(блесаво као сто си и сам).ПРЕПОРУКА:Немој никад правит Тест интелигенције пукнут це Блесиметар на твојој тинтари.

Name

ЈА

17.09.2015 15:24

Ово неце добро да се заврши!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ww

17.09.2015 15:40

Ма види ти безобразлука јос смјестени у хотел па се буне ми да смо имали хотел били би срецни а треба то напрасити из земље па нека се сналазе цовјек их зали а они се понасају тако бахато.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перин

17.09.2015 15:40

То су устасе. Нису вам то срби

ОДГОВОРИТЕ
Name

нн

17.09.2015 16:44

Нека населе 250000 ,Срби це дати земљу имање,ста има везе, људима је све унистено ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

17.09.2015 16:45

Ово су војници све способно њих цека орузје праве исламску државу а ове зене и дјеца то су само маска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

17.09.2015 17:18

Били Устасе ,Нацисти или несо треце,они барем покушавају да помогну!!!Јесте да су Устасе Хрвати,али морам да признам да се понашају Људски!Нисмо ми сви нацистицки Мадјари!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

17.09.2015 19:27

Заборављена је совјетска инвазија Мађарске 1956. када је 200.000 Мађара нашло уточиште и слободу у Западној Европи. Мађарска је заборавила колико је слобода кретања значила грађанима из совјетског блока. Они су ту слободу добили послије пада Зида. А сада Мађарска подиже зид

Name

аxxе

17.09.2015 19:14

Срамно за хрватску ста је бојите се узеце вам хр јадни сте ... Огледајте се на СРБИЈУ једина дрзава на свијету која је коректно поступила и помогла јадном народу...........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анно

17.09.2015 19:24

Све је ово сценарио " вец видзено " само да сви скузе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чича мића

17.09.2015 19:45

Бјељина,на тебе је ред

ОДГОВОРИТЕ
Name

цобан из Рс

17.09.2015 19:53

ХРВАТИ ТРАЗЕ ОД СЕБИЈЕ ДА ЗАУСТВИ ИЗБЈЕЛИЦЕ А ТЕК ПОЦЕЛИ ДОЛАЗИТ ЕЈ ГОСПОДО ХРВАТИ ТО ЈЕ ЈОС РАНО КАД ПРЕДЈЕ ДВЈЕСТА ХИЉАДА ООНОЛИКО КОЛИКО ЈЕ ХРВАТСКА ПРОТЈЕРАЛА СРБА ОНДА ВИСЕ СРИБИЈА НЕЦЕ ПУСТАТ ИЗБЈЕГЛИЦЕ У ТУ ВАСУ ЛИПУ:-))

ОДГОВОРИТЕ
Name

суми

17.09.2015 20:26

Е неце да мозе пљујете по Србима и Србији а сад их молите за помоц и договор нисте фер и постени господо из Загреба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

17.09.2015 20:56

Небојте се комшије па то "хрватско цвијеће" лијепој нашој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаврило Принцип

17.09.2015 21:06

Драги Хрвати! То је тек почетак ти људи немају куд ајте сад покажите право лице како ћете поступати са њима

ОДГОВОРИТЕ
Name

боги

17.09.2015 21:34

Баш ме чуди како ти избјеглица нема још код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

17.09.2015 22:02

Јел волови у НДХ знају колику границу имају и одакле им људи и зица да све затворе?Де сада пјевајте данке Дојцланд ха ха ха ј... вам Обама м...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Луда Милојка

18.09.2015 01:54

Казе!!! Систем пуко крахно за 24 сата Цуда од Земље!!! Досад су рекордери за златну медаљу. Каква је то дезела кад систем одвали за 24 сата ???? Јел то онај бољи дио Yуговине!!!!Дубровник ради Београд се гради!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

САША

18.09.2015 12:58

НЕКА АРАПИ ЗАУЗМУ ЗАПАДНУ И ИСТОЧНУ СЛАВОНИЈУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

19.09.2015 07:41

Све их треба послати у лијепу насу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мрсиц

19.09.2015 13:57

У вецини ових коментара је изразена велика мрзња према Хрватима и Хрватској.Засто?Није ХРватска напала Србију,него Србија Хрватску.Платите ратну остету Хрватској па онда моземо даље да прицамо.Да није било српске агресије на Хрватску ми би сада били као Аустрија.Наравно било би боље и Србима у Хрватској.Поставлени ноз испод врата никада нецемо заборавити.Свако мало звецкате орузјем на насој граници.Из Вуковара се могло видјети како са брацом русима носате тенкове у зраку.

ОДГОВОРИТЕ